Karşıyaka'da sessizlik hakim

14-15 Mayıs’ta yapılacak kongrede başkanlığa talip olması beklenen Turan Gürsel Urhan geri adım attı. Liste hazırlığı içinde olan Mutlu Altuğ ise kararını Yaşar Holding Yönetimi ile görüşerek verecek...

Karşıyaka'da sessizlik hakim
Yeni Asır'dan Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre puan maratonunun bitimine 2 hafta haka PTT 1. Lig'e veda ederek, 20 yıl sonra küme düşme üzüntüsü yaşayan Karşıyaka'da gözler, 14-15 Mayıs'ta yapılacak genel kurula çevrildi. Yeşil-kırmızılı camiada başkanlık için adı geçen, ancak aday olmayacağını daha önce açıklayan eski basketbol şube başkanı Turgay Büyükkarcı'nın ardından, adaylığı düşünen Turhan Gürsel Urhan da göreve talip olmayacağını açıkladı. Bunun üzerine KSK'de gözler ise son üç genel kurulda aday olan Mutlu Altuğ'a çevrildi. Telefonlara çıkmayan ve sessizliğe bürünen Altuğ'un ise güçlü ve birleştirici bir yönetim oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Son kongrede 6 oy ile Fatih Diniz'e kaybeden Mutlu Altuğ'un net kararını, şu anda yurtdışında bulunan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar ile görüştükten sonra açıklayacağı öğrenildi. Ancak bu görüşmenin gelecek hafta yapılması bekleniyor. Mutlu Altuğ'un Yaşar'dan beklediği destek sözünü alması halinde aday olacağı ifade edildi.

Yeni tüzük gereği Karşıyaka'da göreve gelecek yönetimler 1 yıl içersinde en fazla yüzde 3 borçlanma yapabilecek olması ve 2. Lig'e düşen takımın büyük gelir kaybına uğraması, adaylığı düşünenleri maddi konuda zorluyor. Öte yandan gelecek sezonda 'Öze dönüş' sinyali veren camianın şuan aktif profesyonel olan 19 oyuncusu bulunuyor.

Bu oyunculardan kaleci Erhan, Battal, Mustafa Değirmenci ve Muhammet gibi isimler takımda yer bulma şansı buluyor. Şans bulamayanlar ise U-21 takımında görev alıyor. Yeşil-kırmızılıların sezon başında ve devre arasında kiraya verdiği 9 futbolcusu bulunuyor.

Onur Kıntaş, Okan Şahingöz ve Arif Cılak gittiği takımda küme düşerken, Tugay Kırcalı ve Hakan Kuş'ta forma giydiği kulüplerde iyi sezon geçiren isimler arasında yer aldı.