Katilleri 8 yıldır aramızda!

2010 yılında İzmir'de işlenen Hüsnü-Atiye Civan ve Kazım-İsmet Taşmaz cinayetlerinin failleri 8 yıldır bulunamadı.

Katilleri 8 yıldır aramızda!
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Bornova'da yaşayan gayrimenkul zengini Hüsnü-Atiye Civan çifti evlerinde bıçaklanarak öldürülmüştü.

Yenişehir Boğaziçi'nde meydana gelen 2. cinayette ise Kazım Taşmaz (79) ile eşi İsmet Taşmaz (69), başlarına baston ve sandalye vurularak öldürüldü. Katil zanlısı olarak tutuklanan torunları ise beraat etti. Sofradaki zeytin çekirdeklerinde bulunan DNA'sı delil kabul edilerek cinayetle suçlanan Yunus Gülmez'e, cezaevinde kaldığı 445 gün için 21 bin lira tazminat ödenmesine karar verilmişti. Civan çifti gibi Taşmaz çiftinin de katil veya katilleri, polisin tüm çalışmalarına rağmen yakalanamadı.

KOMŞULARI BULDU

İzmir'de ilk çift cinayeti, 2010 yılının Ekim ayında Bayraklı Özkanlar semti 249/2 sokaktaki Civan Apartmanı'nda meydana geldi. Hüsnü-Atiye Civan çiftinden haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Eve giren polis, Hüsnü Civan'ı (65) banyoda üzerinde montla 17 yerinden bıçaklanmış, eşi Atiye Civan'ı (60) ise mutfakta ev kıyafetleri ile kalbinden tek bıçak darbesi ile öldürülmüş halde buldu. Evde bazı dolap ve eşyalar karıştırılmıştı.

Katil ya da katiller, binanın güvenlik kameralarının kayıt yaptığı bilgisayarın hard diskini de almıştı. Polis, kapıda zorlama olmaması nedeniyle katil veya katilleri çiftin tanıdığı ihtimalini değerlendirmişti.

Evde bulunan tek parmak izinden de sonuç çıkmadı.

TORUNLARI SUÇLANDI

inci çifte cinayet ise Konak Yenişehir Boğaziçi semtinde 2010 yılının Ekim ayında meydana geldi. Babası ve annesinden haber alamayan Alev Dinç, kapıyı kırarak girdikleri evde, Kazım-İsmet Taşmaz çiftinin cesetleriyle karşılaştı. Yaklaşık 3 gün önce öldüklerini tespit edilen çiftin, baston ve sandalye ile darp edildiği ve İsmet Taşmaz'ın kolundaki bileziklerin çalındığı belirlendi.

Katil zanlısı olarak tutuklanan çiftin torunu Yunus Gülmez ise beraat etti. Bu cinayetin faili de sır olarak kaldı.

İKİ İLGİNÇ DETAY

Öldürülen Hüsnü Civan'ın cebinden para ve cep telefonu, eşi Ayten Civan'ın da ziynet eşyaları alınmamıştı.

Kazım-İsmet Taşmaz çiftinin yüzleri ise sehpa örtüsüyle örtülmüştü.