Katolik Kilisesi 'cinsel taciz' için özür diledi

Almanya'da en az bin 670 papaz tarafından cinsel tacize uğrayan 3 bin 677 çocuk için Alman Katolik Kilisesi Piskoposlar Meclisi Başkanı, tüm mağdurlardan af diledi.

Katolik Kilisesi 'cinsel taciz' için özür diledi
İHA'nın haberine göre Piskoposlar Meclisi'nin Kilise'de yaşanan çocuk tacizleri skandalı ile ilgili raporun ardından Kardinal Reinhard Marx, "Çok uzun süre boyunca kilisede yaşanan taciz vakaları inkar edildi, görmezden gelindi ya da örtbas edildi. Bu çöküş ve tüm acılar için af diliyorum. Yıkılan güven ve kilise çalışanları tarafından insanlara yapılanlardan utanıyorum. Olanların gerçekliğini kabul etmek istemeyen ve mağdurlarla ilgilenmeyenler adına da utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşananlardan kendisini de sorumlu tutan Marx, "Mağdurlara kulak vermedik. Tüm bunlar bedelsiz kalmamalı" diyerek birçok insanın artık kendilerine inancı kalmadığını söyledi. Alman Katolik Kilisesi Piskoposlar Meclisi tarafından açıklanan raporda çocuk suistimallerini konu alan raporda 1946 ile 2014 yılları arasında en az bin 670 Katolik din adamının 3 bin 677 çocuğu istismar ettiği açıklandı.

Mağdurlar kiliseden maddi tazminat da talep ediyor. Katolik Kilisesi başvuru üzerine ve "acı çekildiğinin kabul edildiği" kaydı düşülerek, mağdur başına 3 bin Euro tazminat ödüyor.