Kaybolan İskoç turist mezarlıkta bulundu!

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne kızı 49 yaşındaki Catriona Gillespie ile birlikte tatile gelen, iki gün sonra ise kentte kaybolan İskoç uyruklu Alzheimer hastası 78 yaşındaki Mary Bradle, polisin 2 saatlik çalışmasıyla bulundu.

Kaybolan İskoç turist mezarlıkta bulundu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre çıplak ayakla mahalle mezarlığında çiçek bırakırken bulunan yaşlı kadının kızı, polise minnettar olduğunu söyledi.

Geçen pazartesi günü kızıyla Marmaris'e tatile gelen Alzheimer hastası Mary Bradle, Armutalan Mahallesi'nde bir apart otele yerleşti. İki gün sonra ise kızı uyurken lobiye indi. Ardından otelin giriş kapısından çıplak ayakla dışarı çıkarak kayboldu. Catriona Gillespie, uyandığında annesini göremeyince, otel ve çevresinde aramaya başladı. Bulamayınca otel görevlilerine durumu bildirdi. Catriona Gillespie, otel görevlileri ile birlikte Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusu yaptı. Çalışma başlatan Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otel ve çevre sokaklarda bulunan güvenlik kameralarını inceledi. İki saat süren araştırma sonucu, saat 16.15'te, İskoçyalı yaşlı Mary Bradle, polis tarafından bulundu.

EZAN SESİNE GİTMİŞ

Polis yaptığı araştırmada, Mary Bradle'nin çıplak ayakla yürüyerek 200 metre mesafedeki Hacı Salih Cami'ne gittiğini tespit etti. Cami avlusunda bir süre oturan Bradle'nin ardından 249 sokak üzerinde dolaşarak etraftaki çiçekleri kopardığı ve gözlerden kaybolduğu belirlendi. Bir süre sokak çevresinde dolaşan Bradle'nin, öğle saatlerinde okunan ezan sesine doğru yönelerek yaklaşık 500 metre mesafedeki Armutalan Mahalle Mezarlığı'na gittiği anlaşıldı. Mezarlığa giren yaşlı turistin, elindeki çiçekleri kabirlere bırakarak dolaştığı tespit edildi. Mezarlık yanında bulunan Armutalan 112 Acil Servis İstasyonu'nda görevli bir kişi, çıplak ayakla dolaşan Mary Bradle'yi fark ederek 155 polis imdat hattını aradı. Böylelikle bulunan Mary Bradle, önce kontrol için hastaneye götürüldü. Yapılan kontrollerde sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan Mary Bradle, daha sonra kızı ile birlikte Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne götürüldü.

"TÜRK POLİSİ İNGİLİZ POLİSİNDEN HIZLI"

Catriona Gillespie, sevinç gözyaşları içinde annesini bulan polis ve yeminli tercümana sarılarak teşekkür etti. Annesini tutanakla teslim alan Gillespie, dışarıda bekleyen basın mensuplarının Türk polisi İngiliz polisinden daha hızlı mı sorusuna "evet" diye cevap verdi. Gillespie, "Annemi kısa süre içinde bulan Marmaris polisine çok teşekkür ederim, minnettarım" dedi.