Kayınpederini kiralık katile öldürttü

İddiaya göre, eşinin dayaklarından bunalan M.C babasının evine sığındı. Eşinin babasının evine gitmesine sinirlenen M.C, eşini geri vermek istemeyen kayınbabasını öldürmek için plan yaptı.

Kayınpederini kiralık katile öldürttü

ADANA’DA şiddet uyguladığı için babaevine giden eşinin geri dönmemesi üzerine tuttuğu kiralık katile 54 yaşındaki kayınbabası Salih Yorulmaz’ı öldürttüğü, kayınbiraderini ise yaralattığı iddia edilen damat 34 yaşındaki Ş.C ile kiralık katil aynı yaştaki İ.S, 2’şer kez müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Tetikçi Saran, mahkemede itirafta bulunarak, "Ş.C, bana silah ve 40 lira para verdi, ‘vur’ dedi. Silah tutukluk yaptı, kaçınca arkasından sıktım" dedi.

Kocavezir Mahallesinde hurdacılık yapan Ş.C, Bit Pazarı’nda cep telefonu ve eski eşyalar satan
Salih Yorulmaz’ın kızı M.C ile evlendi.

DAYAKTAN KAÇIP BABAEVİNE SIĞINDI

İddiaya göre, eşinin dayaklarından bunalan M.C babasının evine sığındı. Eşinin babasının evine gitmesine sinirlenen M.C, eşini geri vermek istemeyen kayınbabasını öldürmek için plan yaptı.

ÖLDÜRÜLECEĞİ İÇİNE DOĞDU

Damadının tehditleri üzerine Salih Yorulmaz amcasının oğlu Mehmet’i telefonla arayarak, "Bu adam rezalet çıkartacak, sabah bit pazarına gel de aramızı düzelt" dedi.

Sanki öldürüleceği içine doğan Salih Yorulmaz oğlu A.Y ile 22 Temmuz 2012’de tezgah yeri bulmak için Kocavezir Mahallesi Güney Kıyı Boyu Caddesi’ne gitti. Yorulmaz, tezgahını düzeltirken damadı Ş.C, kardeşi Ö.C, amcasının çocukları M.C ve kiralık olarak tuttukları iddia edilen eski sabıkalılardan ‘Deli İbo’ lakabıyla tanınan İ.S ile birlikte geldi. Ş.C’nin talimatıyla İ.S, tabancasını çıkartıp ateş ederek Salih Yorulmaz’ı kalbinden 3 kurşunla öldürdü. Oğlu A.Y’i de yaraladı.

MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENİYOR

Olaydan sonra kayınbabasını öldürttüğü iddiasıyla yakalanıp tutuklanan damat Ş.C, kardeşi Ö.C, kuzeni M.C ve kiralık katil Saran, Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenen damat Ş.C, kayınbabasını öldürtmediğini iddia etti. Ş.C, "Olay günü ben, Ö.C va arkadaşım Ahmet birlikte balık avlamaya gittik. İ.S’ye kayınbabamı vurması için talimat vermedim. Aksine kayınbabam benim yanımda kalıyordu" dedi.

40 LİRAYA ADAM ÖLDÜRDÜ

Kiralık katil İ.S ise mahkemede itirafta bulundu. 2001’de adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl hapis cezası alan ve akli dengesi yerinde olmadığı için 45 gün cezaevinde yattıktan sonra salıverilen Saran, cinayete kendisini Ş.C ve kardeşlerinin azmettirdiğini iddia etti.

CİNAYET ANINI ANLATTI

Silahı kendisine Ş.C’nin verdiğini belirten İ.S, cinayet anını ise şöyle anlattı:

"Olaydan önce dükkanda silahla bana talim yaptırdı. Olay günü de silahla birlikte 40 lira para verdi. Benim 46’lık raporum vardı. Şahin ‘sen az yatarsın’ diyerek olayı bana yaptırdı. Olay yerine gittiğimizde Ş.C ‘dizine sık’ dedi. Dizine sıkmaya çalıştım, silah tutukluk yaptı. Kaçmaya başladı arkasından sıktım. Oğlu da yanındaydı, elini beline atınca beni vuracak sandım ona da sıktım. Daha sonra silahı belime takıp evime gidip kafayı vurup yattım."

Ö.C, M.C ve A.K ise olayla ilgilerinin olmadığını iddia etti.

EŞİNİ KORUDU

Kendisi yüzünden cinayet işlenen M.Y ise, babasını suçladı. Babasının kendisini ve çocuklarını dövdüğünü hattı telefonla eşine dinlettiğini ifade eden M.Y, "Eşim kumar oynayan babama para vermemişti. Babam bu yüzden beni ve çocuklarımı kendi evine götürmüştü. Babam eşimi öldürmek bile istedi. Ayrıca babam sanık İ.S’ye miras yüzünden amcamı öldürmesi için 10 bin TL’ye anlaşmıştı. Babam parayı vermeyince babamı öldürmüş" dedi.

Mahkeme heyeti, M.C’nin tahliyesine karar verip duruşmayı tanıkların dinlenmesi için erteledi.

NEŞET KARADAĞ /AJANS HABERTÜRK