Kayınvalide gelinine böbreğini verdi

İzmir'de 2 yıldır böbrek yetmezliği tedavisi gören 27 yaşındaki Saniye Bazgülü, 82 yaşındaki kayınvalidesi Sinem Bazgülü'nün böbreğini bağışlamasıyla yaşama döndü.

Kayınvalide gelinine böbreğini verdi
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmirli Saniye Bazgülü'ne 2 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Talihsiz kadın böbrek yetmezliğine rağmen hamile kalarak doğum yaptı. Doğumun ardından Bazgülü, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde haftada 3 kez diyaliz ünitesinde tedavi gördü. Bu süreçte genç kadının kan bağının olduğu bütün yakınlarından kan örnekleri topladı. Ancak sonuç alınamadı.

Bunun üzerine kayınvalide Sinem Bazgülü, gelinine böbreğini bağışlamaya karar verdi. Sinem Bazgülü, bu kararının ardından geleniyle organlarının uyuşup uyuşmadığına dair testleri yaptırmak için Kent Hastanesi'ne başvurdu. Kent Hastanesi'nde yapılan testler sonucunda gelin ve kaynananın böbrekleri tam uyuştu. Gelin ve kayınvalide arasında kan bağı bulunmamasına karşın organlarının uyuşması doktorları bile şaşırttı.

Yapılan kontrollerin ardından gelin ve kaynana Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından kaynana Sinem Bazgülü'nün tek böbreği gelini Saniye Bazgülü'ne nakledildi. Gelin Bazgülü ameliyat sonrası sağlığına kavuşurken, kayınvalide Bazgülü, "Gelinime canım feda olsun" diye konuştu.

"Organlar toprak olmasın"

Gelin Saniye Bazgülü de "Kayınvalidem bana öz ailem kadar değer verdi. Kendisine minnettarım. İnsanlar organ bağışlamaktan korkuyor 'Acaba ben de mi böbrek hastası mı olurum' diye. Ancak böyle bir durum söz konusu değil. Ben böbrek hastası olmama karşın bütün organlarımı bağışladım. Organlar toprak olacağına başkasının bedeninde can olsun" diye konuştu.