Kayıp astsubay IŞİD'in elinde mi?

Kilis'in Suriye sınırında bir astsubay kaçakçıları kovalarken geçtiği Suriye tarafında kayboldu. Astsubayı IŞİD'ın kaçırılmış olma ihtimali değerlendiriliyor..

Kayıp astsubay IŞİD'in elinde mi?
Sabah'tan İbrahim Güneş ve Ahmet Topal'ın haberine göre Türkiye-Suriye sınırında Kilis merkeze bağlı Yavuzlu köyü Humeyli mezrası sınırında bulunan, 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Öncü Piyade Hudut Karakolu'nda görevli Özgür Örs isimli astsubay, 4 gün önce gece kaçak geçişlerin olduğunu fark etti.

Bunun üzerine yanına uzun namlulu silah alan astsubay, tek başına geçişlerin olduğu bölgeye gitti.

Astsubay yasak olan mayınlı bölgeyi geçerek, Suriye tarafına doğru ilerledi. Ancak bir daha geri dönmedi. Askerler de durumu üstlerine bildirdi.

Hemen arama çalışmalarına başlanırken, 4 gündür haber alınamayan astsubayın sınırın karşısında bulunan Suriye'nin Azez kentine bağlı Kara mezrada bulunan doğalgaz tesislerinde kalan IŞID militanları tarafından kaçırıldığı ihtimali üzerinde durulmaya başlandı.

Askeri kaynaklar astsubayın kaybolduğunu doğrularken askerin kaçırılma ihtimaline karşılık MİT'in de sınırda çalışma başlattığı ve astsubayı bulmak için devreye girdiği öğrenildi.

Sınıra yakın köylüler de astsubayın, tek başına sınırı geçtiğini iddia ettiler.

Geçen hafta aynı bölgede sınırı geçmeye çalışan 50 kişinin yakalanarak jandarmaya teslim edildiği, bu kişilerin IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçmeye çalıştığı iddia edilmişti. Bu arada olayın meydana geldiği bölgede IŞİD Öncü Karakolu'nun karşısındaki doğalgaz tesisini üs yapıp, etrafına mevziler kazınca, Türkiye tarafında da kaçakçılık ve kaçak geçişlerin önlenmesi için hendek kazılmaya başlanmıştı.