Kayıp şehidin cenazesi teşhis edildi

Şehit Uzman Çavuş Ar'ın cenazesi, yarın düzenlenen devlet töreninin ardından toprağa verilecek.

Kayıp şehidin cenazesi teşhis edildi

Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen ve cesedine bir süredir ulaşılamayan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cenaze, Adli Tıp Kurumu'nda ailesi tarafından teşhis edildi. Şehit Uzman Çavuş Ar'ın cenazesi, yarın düzenlenen devlet töreninin ardından toprağa verilecek.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düştüğü açıklanan ve bir süredir cenazesine ulaşılamayan Uzman Çavuş Erhan Ar'ın naşı bulunarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit Uzman Çavuş Ar'ın ailesi Ankara Adli Tıp Kurumu'na gelerek yetkililerle görüştü. Görüşmenin ardından Şehit Uzman Çavuş Ar'ın ağabeyi Halil Ar ve amcası Osman Ar, yetkililerle beraber Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazeyi teşhis etti. Cenazenin teşhis edilmesinin ardından ağabey Halil Ar fenalık geçirdi. Yetkililer tarafından sakinleştirilen ağabey göz yaşlarına hakim olamadı.

Teşhis işlemlerinin ardından açıklama yapan Şehit Uzman Çavuş Ar'ın ağabeyi Halil Ar, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu belirterek, "Kardeşim Peygamber efendimiz ile birlikte aynı mertebede cennette görüşecek" dedi. Kardeşinin şehit olmasının gururunu yaşadığını söyleyen ağabey Ar, "Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Diğer şehit ailelerine de Allah'tan sabır diliyorum. Benim yaşadığım bu acıyı hiçbir şehit ailesi yaşamasın" dedi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ AR İÇİN, YARIN DEVLET TÖRENİ DÜZENLENECEK

Cenazenin Ankara'ya getirilmesinin ardından, Adli Tıp Kurumu yetkililerinden bilgi alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, şehidin cenazesini ailesi ve kardeşlerinin teşhis ettiğini söyledi. Bunun bir teselli kaynağı olduğunu belirten Durmaz, "Yarın ikindi namazı sonrası, şehidimizin cenazesi, düzenlenen devlet töreninin ardından toprağa verilecek. Aile açısından son derece üzüntülü ve sıkıntılı bir süreçti. Bu vesileyle tekrar ailemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Allah başka acılar göstermesin. Bu sıkıntılı süreçte şehidimizin bir ve bütün olarak cesedinin teşhis edilmiş olması teselli kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Erhan Ar'ın cenazesinin teşhis edilmesinin ardından, yakınları Ankara Adli Tıp Kurumu'na akın etti. Şehidin cenazesi yarın Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan son işlemlerin ardından Yozgat'a gönderileceği öğrenildi.