Kaymakam ve vali yardımcıları kararnamesi yayımlandı

Kararnameye göre, 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak atandı. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi.

Kaymakam ve vali yardımcıları kararnamesi yayımlandı
Milliyet'te yer alan habere göre İçişleri Bakanlığınca hazırlanan kararnameyle 616 mülki  idare amirinin görev yeri değiştirildi. 12 mülki idare amirinin de İçişleri  Bakanlığı bünyesindeki görev yerlerinde değişikliğe gidildi.

Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameye göre, 616 mülki idare  amirinin görev yerinde değişiklik yapıldı.

Kararname ile 396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak  görevlendirildi. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez  birimlerinde görevlendirildi, 9 mülki idare amiri de diğer görevlere atandı.  Kararname haricinde yapılan atamalarla ise 12 mülki idare amirinin bakanlık  bünyesindeki görev yeri değiştirildi.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün yerine Kafkas

Kararnamede, bazı belediyelere başkanvekili olarak görevlendirilen  kaymakamlar da yer aldı. Diyarbakır Sur Belediyesine Başkanvekili olarak  görevlendirilen Bilal Özkan, aynı zamanda Sur Kaymakamı, Mardin Nusaybin  Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Ergun Baysal, aynı zamanda  Nusaybin Kaymakamı, Mardin Derik Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen  Hakan Kafkas ise bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün  yerine Derik Kaymakamı olarak atandı.

Ankara'ya iki kadın kaymakam

Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Ankara Yenimahalle Kaymakamlığına, Trabzon Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç, Ankara Evren Kaymakamlığına atanırken,  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Meral Uçar ise Van Tuşba Kaymakamlığına getirildi.