Kediyi veteriner ihmali mi öldürdü?

Tülay Mutluşahin, veteriner ihmali iddiasıyla kedisinin öldüğünü savunup kampanya başlattı. Veteriner ise, kedinin taşıyıcı anne olduğunu savundu.

Kediyi veteriner ihmali mi öldürdü?
Vatan'dan Esra Can Sinav'ın haberine göre Tülay Mutluşahin, sosyal medyada ölen kedisi Cindy için bir imza kampanyası başlattı. İddiaya göre kedisinin ilk doğumundan 2 ay sonra içinde yavru olacağından şüphelendi.

Bunun üzerine İstanbul’da görev yapan veteriner hekim Merve Aksu’ya götürdü. Mutluşahin, yapılan ultrasonda kedinin karnında 4 yavru olduğunu tespit edildiği ve sezaryene alındığını söyledi. Kedisinin kısırlaştırılarak içinde sadece 1 yavru olduğunu söylendiğini ifade eden Mutluşahin, “Gece 03.00’te WhatsApp’tan kedimin öldüğünü söyledi. Cindy, yanlış tedavi ve ihmalkarlığı yüzünden öldü. Görevden alınması için destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Geldiğinde durumu ciddiydi

Sosyal medyada başlatılan kampanyanın ardından veteriner Merve Aksu, açıklama yaptı. Kedinin Persian cinsi ve 4 yaşında olduğunu söyleyen Aksu, “Kedi 6 ay önce doğum yapmış ve hiç dinlendirilmeden tekrar hamile bırakılmıştı. Bana geldiğinde durumu çok ciddiydi. Kedi sahibine kaybetme riski olduğu en başta belirtilmişti”