Kemal Batmaz 100 soruda mat!

Türkiye’nin iade talebiyle ABD’nin 15 eyaletinde başlatılan soruşturmalar nedeniyle köşeye sıkışan FETO elebaşını kabus dolu günler bekliyor.

Kemal Batmaz 100 soruda mat!
Akşam Gazetesi'nden Osman Nuri Cerit'in haberine göre aralarında FBI yetkilileri ve savcıların da bulunduğu 7 kişilik ABD heyetinin temaslarıyla ilgili detaylara AKŞAM ulaştı. Önceki gün Ankara Adliyesi’nde üç FETÖ’cünün sorgulanmasını bizzat izleyen heyette, New York ve Washington savcıları, FBI yetkilisi, ABD Adalet Bakanlığı’ndan iki temsilci ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden iki yetkili yer aldı.

Kalkışmadan 4 gün önce Adil Öksüz’le birlikte ABD’de ihanet emrini elebaşından bizzat alan sivil imam Kemal Batmaz, yüz yüze sorguda çelişkili ifade verince çapraz sorguya alındı. ABD’lilerin hazırladığı 100 soru karşısında bocalayan Batmaz, bir çok soruyu cevaplayamadı. İhanetten kısa süre önce firari Öksüz’ün de katılımıyla Ankara’da bir villada darbe hazırlık toplantısına katılanlar ise sorguda çözüldü.

Eski askerler Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız ile Albay Hakan Bıyık, ihanet emrinin terörist başı tarafından verildiğini ve Öksüz’ün kalkışma için elebaşına an be an bilgi verdiğini itiraf etti. ABD heyeti, dün de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde FETÖ’nün ABD yapılanmasına yönelik tespit, delil ve yeni istihbaratları görüştü. Heyete eğitim maskesiyle ABD’ye giden FETÖ’cülerin Türkiye’deki eylemlerinin delilleri verildi.