Kemal Kılıçdaroğlu saldırının ardından Genel Merkez'de konuştu

CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bu ülke için canını feda edecek biri varsa o Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şehitler bizim çocuğumuz" ifadelerinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu saldırının ardından Genel Merkez'de konuştu
Halk TV'nin haberine göre Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Şavşat'tan Ardavuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırıya bugün de uğradım. Bir milim geri adım atmayacağım. Şehit cenazesine gitmemi niçin istemiyorlar? Sanıyorlar ki saldıracağız, Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazesine katılmasın. Katılacağım, o şehitler 82 milyonun şehidi.Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Sormayacak mı? Bu ülkenin vicdanı sormayacak mı? Siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz. Saldıranlara söylemek istiyorum. Ben Mehmetçik babasıyım. Onlar gibi değilim, onlar gibi olmadım.Şehitler ölmez vatan bölünmez.

Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Afrin'de şehitlerimiz var bizim. Biz hiçbir zaman şehitler arasında ayrımcılık yapmadık. Şehitlerin başımızın üstünde yeri vardır. Şehitler onurumuz ve gururumuzdur.Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır.Bir milim geri adım atmayacağım.Benim için darağaçları kurdular. 82 milyon insanıma söz veriyorum. Bir canım var bu ülkenin bekası, çocukların mutluluğu için bir can lazımsa veririm.Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Bu ülkeye baharı getireceğiz. Söz veriyorum bu ülkenin her karışında bahar olacak.Bu ülkenin insanlarına güveniyorum. Herkesin huzur içinde yaşamasını istiyorum. Her gencin iş sahibi olmasını istiyorum.Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk."