Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde bugün dördüncü gün. Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
Posta'da yer alan habere göre dördüncü günün başlangıcında kısa bir açıklama yapan CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi. Konuşmasının başında bugünün babalar günü olduğunu hatırlatan CHP lideri “Biraz sonra yürüyüşümüze başlayacağız. Bugün aynı zamanda babalar günü. Bütün babaların babalar gününü yürekten kutluyorum. Şehit olarak toprağa verdiğimiz babaların çocuklarını gözlerinden öpüyorum. Gazilerimize selamlarımızı ve saygılarımızı gönderiyoruz. 4 gündür yürüyoruz. Sevgiyle yürüyüyoruz. Hiç kimseyi rahatsız etmemeye özen gösteriyoruz. Herkesi kucaklıyoruz. Adalet isteyen kim varsa gönlümüzü onlara açtık. Buyrun hep birlikte adalet için yürüyelim” dedi.

‘GELSİN KARAVANDA KALSIN’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu “Neymiş yürüyormuyuz da akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok. Arzu ederse gelsin ben kendisini bir gün misafir edeceğim. Ben kendim toprakta kalacağım. Bir gece bir gece..” diye konuştu.

‘HER FİRAVUNUN BİR MUSA’SI VARDIR’

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargıyla bizi tehdit etmek istiyorlar. Efendim hakim savcı çağrırmış… Biz bu ülkede darbecilerin neler yaptığını çok iyi biliyoruz. 70’lerde 80’lerde 2017’lerde ne yaptılar hepsini çok iyi biliyoruz. Darbeciler tarihin kara sayfalarında,  onlarla mücadele edenler de ak sayfalarında yer almıştır. ‘Bizim ülkemizde adalet var neden yürüyorsunuz’ diyemiyorlar. Bu sözlerin anlamı nedir; Acizlik ve zavallılık… 20 Temmuz darbecisine bir soru sormuştum. Her sözüme anında cevap veriyor ancak buna cevap vermedi. Basit ancak çok önemli bir soruydu. ‘Namus ve şeref kavramı sizin için ne hatırlatıyor, önemi nedir’ bir anlatın. Bu ana kadar bu soruma yanıt vermiş değil. Her firavunun bir Musa'sı vardır bunu asla unutmasın…”

Dördüncü gün yürüyüşü Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarının ardından başladı...

CHP yürüyüşünden kötü haber...

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılan partililerden biri düşerek yaralandı. Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramankazan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Gelen ilk haberlerde yaralı vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisi vardı. Bu iddianın aksine Hasan Tatlı adlı vatandaşın yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü, durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.