Kemal Unakıtan son yolcuğuna uğurlandı

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlanıyor. Unakıtan için öğlen namazını müteakip Süleymaniye Camii’nde cenaze namazı kılındı. Taziyeleri eşi Ahsen Unakıtan kabul etti.

Kemal Unakıtan son yolcuğuna uğurlandı
DEVLETİN ZİRVESİ İLE ESKİ VE YENİ KABİNE ÜYELERİ TAM KADRO CENAZEDE

Hürriyet'te yer alan habere göre
törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir katıldı. 

Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan ile oğlu Abdullah Unakıtan taziyeleri kabul etti. Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Cenaze namazının ardından ailenin isteği üzerine helalliği İlahiyatçı Cevat Akşit aldırdı. Akşit'in konuşması sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ın gözlerinin dolduğu gözlendi.

Alınan helalliğin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Gül, eski Başbakan Davutoğlu Unakıtan'ın tabutuna omuz verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURAN-I KERİM OKUDU

Unakıtan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup tarafından omuzlayıp toprağa verileceği Süleymaniye Külliyesi'ne götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Unakıtan'ın cenazesi toprağa verilirken Kuran-ı Kerim okudu.

EDİRNE'DE DOĞDUĞU KÖYDEN TOPRAK GETİRİLDİ

Aile adına taziyeleri Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, kızları Fatma ve Zeynep Unakıtan ile oğlu Abdullah Unakıtan kabul etti. Taziyede bulunanlar arasında cenazeye topluca gelen Edirne Domurcalı köylüleri de vardı. Köylüler Unakıtan'ın mezarına dökülmek üzere yanlarında toprak getirdi.

GÜL AÇIKLAMA YAPTI

Cenaze törenine katılan  11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilere açıklamada bulundu. Unakıtan'ın değerli bir arkadaşları olduğunu belirten Gül, "Türk ekonomisinin rayına oturmasında, dışardan, içerden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında ve bugünkü bütün sıkıntılara rağmen sağlam durmasında çok emeği geçen, katkısı olan bir arkadaşımızdı. Hem kendisi bir maliyeciydi hem de iş hayatında bulunmuştu. Dolayısıyla bütün bu birikimini Bakanlığı sırasında en güzel şekilde değerlendirdi. Kendisine rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin" dedi.

''DERİNLİĞİ VARDI''

Unakıtan ile aynı dönemde kabinede görev yapan Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, "Kemal bey ile kardeşlik hukukumuz vardı. Özel ve güzel bir kişiydi" dedi.

''TÜRKİYE'NİN ARKADAŞIYDI''

Yine Unakıtan ile aynı kabine görev yapan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da, "Kemal bey sadece bizim arkadaşımız değil, Türkiye'nin de arkadaşıydı. Aynı devrede beraber politika öncesi arkadaşlığımız da vardır. Espri yapabilen, gülebilen ve bunu büyük bir zeka ile yapan latif bir insandı" diye konuştu.

SÜLEYMANİYE KÜLLİYESİ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Maliye Eski Bakanı Kemal Unakatına Süleymaniye Külliyesinde dualarla toprağa verildi.

Kemal Unakıtan son yolcuğuna uğurlandı