Kemik suyu gençleştiriyor

Kemik iliğinin suyu ile yapılan çorbalarda ciltte kolajen üretimi artar.

Kemik suyu gençleştiriyor
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Dünyada kemik suyu hak ettiği önemini geri kazanmaya çoktan başladı bile; hatta Amerika da kemik suyu satan kafeler, evlere kemik suyu servisi yapan firmalar, kemik suyunu beslenmenin baş köşesine oturtan beslenme uzmanları, ellerinde kemik suyuyla fotoğraf çeken Hollywood yıldızları her yerde…. 

Cildi gençleştirmeyi vaat eden bütün kremlerin içerisinde bulunan kolajen kemik suyunun etken maddelerinden; yani yüzünüze sürdüğünüz yüzlerce liralık kremin faydasının daha fazlasını içeriden cildinize, tırnaklarınıza, saçlarınıza gönderebilirsiniz, gençliğinizi içeriden besleyebilirsiniz. Kemik iliğinin suyu ile yapılan çorbalarda ciltte kolajen üretimi artar. Cildinizin esnek ve sıkı olduğunu ise kolajen seviyesi belirler. Kolajen doğal olarak vücutta meydana gelmesine rağmen üretimi artan yaşla birlikte azalır. Kolajenin azalması ise cildin sıkılığını ve esnekliğini olumsuz etkiler. Bu yaşlanma belirtileri kolajen artımına yardımcı gıdalar alarak geciktirilebilir ve hatta tersine çevirebilirsiniz.  Günlük beslenmenizde mutlaka yeterli miktarda protein almalısınız. Kemik iliği de bunun için muazzam bir içecektir. Kırmızı et içerdiği proteinle hayati önem taşıyor. Proteinler kas dokusunu güçlendirdiği için yüzümüz daha geç sarkar; bu da uzun seneler boyunca daha genç görünmemizi sağlar.

Cildimizdeki yıpranan hücrelerin sürekli yenilenmesi gerekir ve bu da protein sayesinde olur. Proteini en iyi alabileceğimiz yer ise kırmızı ettir. Günde 120 gramı aşmadığınız sürece vücudunuzdaki her yere, özellikle de cildinize iyi gelir. Kaynattığınız kemiklerden suya sızan fosfor, kalsiyum ve magnezyum sizin kemiklerinizi güçlendirmek için en gerekli mineraller arasında yer alıyor

Yasemin MİRAS / Akşam
Konular Kadın / Bakım