Kemoterapi almak yerine dünya turuna çıktı

Kanadalı Bailey Matheson, kansere yakalandı. “Yaşama şansın yüzde 1” denildi. Henüz 35’inde olan Matheson, kemoterapi yerine sevgilisiyle dünya turuna çıktı.

Kemoterapi almak yerine dünya turuna çıktı
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Matheson, 13 ülke gezdikten sonra hayatını kaybetti. Ve genç kadının yazdığı ölüm ilanı yayımlandı: 35 yıl uzun görünmeyebilir ama çok iyiydi... Biraz yaşayın!

Kanadalı Bailey Matheson kendi ölüm ilanını yazarak hem hüzünlendirdi hem de tebessüm ettirdi. 2017 yılında mide ağrısı şikâyetiyle doktora giden 35 yaşındaki Matheson'a nadir görülen bir kanser türü olan yumuşak doku tümörü (liyomiyosarkom) teşhisi konuldu. Doktorlar kemoterapi seçeneğinin olduğunu ancak iyileşme şansının yüzde bir olduğunu söyledi. Matheson, kemoterapi almayı reddederek kalan ömrünü güzel bir şekilde geçirmeye karar verdi.

ÖLÜM İLANINI YAZDI

Matheson, sevgilisi Brent Andrews ve arkadaşlarıyla birlikte dünya turuna çıktı. Tur boyunca aralarında İrlanda, Norveç, Yunanistan, Fransa ve Fas'ında bulunduğu 13 ülke gezdi. Ayrıca favori müzik grubu Coldplay'in iki konserine de gitme şansı bularak kalan günlerinin keyfini çıkardı. Ülkesine dönen Matheson, kanser teşhisinden iki buçuk yıl sonra 5 Nisan 'da hayata veda etti. Ancak ölmeden önce kendi ölüm ilanını yazmıştı. Matheson, "Otuz beş yıl uzun görünmeyebilir, ama çok iyiydi" diyerek yaşadığı süre boyunca hayatından keyif aldığını dile getirdi. Tek çocuk olan Matheson, her konuda olduğu gibi kemoterapi konusunda aldığı kararı desteklediği için anne ve babasına teşekkür etti. Ayrıca onu koşulsuz seven arkadaşlarına birlikte geçirdikleri güzel anılar için şükran duyduğunu dile getirdi. Mahheson sevgilisi Brent için ise "Yanımda daha iyi bir adam hayal edemezdim" diyerek onu çok sevdiğini dile getirdi. Matheson ilanı "Küçük şeylere takılmayın, biraz hayatı yaşayın" sözleriyle bitirdi.

Bailey'in ölümünden birkaç gün sonra arkadaşı tarafından yayımlanan bu ilan kısa sürede sosyal medyada viral oldu, dünya basınında da yer buldu.

Kemoterapi almak yerine dünya turuna çıktı