Kendi bacağını 'çöpe atan' adam şaşırttı!

Yaklaşık 3 yıl önce ameliyatla kesilen bacağını çöpe atan Nusret Şenkal’ın ‘kamu sağlığını tehlikeye atmak’ suçlamasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Şenkal, davadan beraat etti.

Kendi bacağını 'çöpe atan' adam şaşırttı!
Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre İstanbul Fatih’te bir çöp konteynerinde bulunan ve ardından savcılık soruşturmasına konu olan ‘kesik bacak’ davasında karar çıktı. Yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen olayda, topladığı metal atıkları satarak geçimini sağlayan Levent Topçu adlı bir vatandaş, Kocamustafapaşa Lisesi önündeki bir çöp konteynerinde rulo şeklinde sarılmış bir paket buldu.

Topçu, paketin içini açtığında ise büyük bir şok yaşadı. İçinde metal olabileceğini düşünerek paketi açan Topçu, kesik bir erkek bacağıyla karşılaştı.

Topçu’nun ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından incelenen konteynerden poşet ve örtüye sarılmış vaziyette, diz altından kesilmiş bir erkek bacağı çıkartıldı. Bacak Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken polis olayla ilgili soruşturması başlattı. Cinayet bürosu ekipleri de devreye girdi, soruşturma genişledi. Cinayet şüphesiyle cesedin diğer parçalarını da bulmak için çevrede araştırmalar yapıldı.

Ancak soruşturma neticesinde bambaşka bir hikâye ortaya çıktı...

‘Gömmeye üşendim’

Polisi alarma geçiren bacağın öyküsü şöyle gelişti: Nusret Şenkal’ın şeker hastalığı nedeniyle kangren olan bacağı İstanbul eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyatla diz altından kesildi. Kesilen bacak üç gün sonra taburcu olan Şenkal’a “sarılı ve sterilize bir şekilde” teslim edildi. Şenkal’a Fatih Mezarlık Müdürlüğü’yle temasa geçildiği, bacağını Fatih’teki mezarlığa gömebileceği de söylendi.

Ancak bacağı alan Şenkal, mezarlığa gömmek yerine Fatih Kocamustafapaşa Lisesi önününde bulunan çöp konteynerine attı. Atık kağıt ve demir toplayan Levent Topçu ise çöpü karıştırırken bacağı buldu ve polise ihbar etti. Alarma geçen polis cinayet şüphesiyle soruşturma başlattı. Birkaç gün süren araştırmanın sonunda kesik bacağın Şenkal’a ait olduğu ortaya çıktı. İfadesi alınan Şenkal, “Mezarlığa gidip gömmeye üşendim. O yüzden çöpe attım” dedi. Bu süreçte bacağın Adli Tıp Kurumu’nda olduğu, isterse gidip alabileceği de söylendi. Ancak Şenkal, “İstemiyorum, ne yaparsanız yapın!” diyerek kesik bacağının Adli Tıp Kurumu’ndan almadı.

6 ay hapsi istendi

Başlatılan soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Şenkal hakkında Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 282. maddesindeki “Kamu sağlığını tehliye atmak” suçundan 3 aydan 6 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Dava sürecinde kendisini savunan Şenkal, herhangi bir kastı olmadığını belirtti. Mahkeme, Şenkal’ın kastının olmadığına kanaat getirerek beraat kararı verdi. Beraat kararını değerlendiren Şenkal; “Zaten bacağım gitti, beraat etsem ne olur!” dedi.