Kendi dokunuzdan oluşan kremler

Otolog kelimesi sözlük anlamı olarak, “kendinden olan, kişiye özgü olan” anlamındadır. Otolog kremde, sizden kan örneği alınır.

Kendi dokunuzdan oluşan kremler
Akşam'dan Uz. Dr. Mehmet Rahşan'ın yazısı...

Crena otolog krem, kişiden alınan kandan, cilt bakımında değerli ve etkili olan eşsiz pek çok molekülün (proteinler, biyoaktif materyaller,genetik yapılar vb.) biyoteknolojik yöntemlerle izole edilmesi ve bunların yine kişinin genetik yapısı baz alınarak hazırlanan krem ve aktivatör formulasyonuna yüklenmesi sonucu oluşturulan bir cilt bakım ürünüdür.

Otolog kelimesi sözlük anlamı olarak, “kendinden olan, kişiye özgü olan” anlamındadır.  Otolog kremde, sizden kan örneği alınır. Alınan kan doku mühendisliği laboratuvarına giderek, cildin genetik haritası çıkarılır. Bu haritada, cildin hassasiyetleri, yatkınlıkları ve ileride ortaya çıkabilecek erken yaşlanma nedenleri ifade edilir. Daha sonrasında bu rapora göre hastaya en uygun krem formülüze edilir. Kişinin cildinin ihtiyaç duyduğu en kritik maddeler kremde yer alır. Ayrıca günlük yaşam döngüsü içerisinde farkında olmadığımız ancak cilt tarafından kullanılan ve oldukça önemli olan pek çok kritik biyoaktif molekül yine kişinin kendi kanından izole edilerek krem ve aktivatöre yüklenir. Dolayısıyla otolog krem, sadece kişinin kendi cilt yapısına özgü formülüze edilmiş olmakla birlikte akne izlerini ve cilt lekelerini gideren, cildin nem dengesini sağlayarak aşırı yağ salgısının önüne geçen, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran gerek teknoloji, gerek doku mühendisliği yaklaşımı, gerekse etkinlik olarak raflarda halihazırda satılan pek çok lüks kremleri geride bırakarak kozmetik alanda yepyeni bir kapı açmıştır.

Otolog krem aynı zamanda göz altında da uygulanabilecek kadar hassas bir yapıya sahiptir; en problemli ve hassas ciltlerde dahi kullanılabilmesinin yanı sıra paraben, ağır metaller ve kanserojenik bileşenleri içermediği için de güvenle kullanılabilir. Kullanım ömrü yaklaşık 4 ay olmakla birlikte yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde gözlemlenebilir düzeyde kırışıklık ve lekelerde düzelme sağlamaktadır.

(UZ. DR. MEHMET RAHŞAN / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım