Kesin Karar: Tazminat Yok!

Aldatılan eşin sevgiliden tazminat alması konusunda Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile davanın temyiz edildiği daire konu hakkında farklı kararlar verince (yani biri ‘tazminat alabilir’ diğeri ‘tazminat alamaz’ deyince) konu Büyük Genel Kurul’a gitti. Genel Kurul da bu konudaki nihai kararı verdi.

Karara göre aldatılan bir eş; eşinin sevgilisine dava açarak tazminat isteyemeyecek. 
Kamuoyundaki birçok ünlü ismin aldatma nedeniyle ortaya çıkan davalarında bu tür tazminat davaları açılıyordu.

Kadın - erkek eşitliğinin olduğu ülkelerde kimse özel hayatında evliliği, ayrılığı bizdeki gibi sorun etmiyor.

Bir bakıma gerçekten birbirleriyle birlikte olmak için beraberler, işin içinde sosyal güvence, para çıkar filan yok, çünkü ne kadın erkeğe ne de erkek kadına muhtaç değil.

Olmayınca sepeti koluna herkes yoluna gidebiliyor.

Elbette istisnalar vardır.

Burada can alıcı nokta ‘evlilik’, yoksa isteyen istediği ile istediği kadar ilişki yaşasın kime ne, ama evlilik başka bir sorumluluk, ciddiyet ve eşitlik ister.

Çok eşlilik ise bahis konusu olamaz çünkü kadınlar artık hiç bir yerde cariye yerine konulmuyor.

Burada çok eşlilik patlaması yaşanırken ve bilhassa evli zengin adamların ikinci, üçüncü eşleriyle nerede ise yasallaştırılmak istenen çok eşli hayatları ortadayken biliyorsunuz eşlerini numaralayan var bu karar kimin leyhine oldu? Sadece Metreslerin.

Bu kararla maalesef çok eşliliğe izin veremeyen anlayış resmi nikahlı eşin elinden en önemli kozu alıp metreslere hediye etmek suretiyle bir nevi çok eşliliği kolaylaştırıp meşru, suç olmayan hale getirdi.

Metresler Yasası hayırlı olsun!

Resmi Nikahlı eşler ise çoğu para, lüks hayat karşılığı duruma razı gelip haysiyetsizce evliliğe devam ediyorlar, ama buna razı olmayan Demet Şener gibi kadınlar da var, bu aşağılayıcı duruma tahammül etmedi evliliği için mücadele etti, sonunda da insanlığı için mücadeleyi seçti, onurlu bir kadın.

Üstelik eşiyle ilişkiye giren kadın çok güçlü, paralı... Ee Demet’in de itibarı var, örnek olsun.

Şimdi gayrimeşru ilişkilerin kolaylaştırıldığı evli erkekleri ayartmanın hiç bir yaptırımı olmayan bir uygulama ile karşı karşıyayız. Sözde Aile Bakanlığı filan var değil mi?

Kadın kadının kurdu oldu, bir nevi  evlilik müessesesi de metres ve adamın lehine kalkmış oldu, zamparalarında işi kolaylaştı, evli erkeklerin meşru eşleri dışındaki kadınlar para, tazminat korkusundan kurtuldular!

Maaşallah...

Gayrimeşru olanı koruyan bu yasamız zampara ve orospulara hayırlı ve uğurlu olsun...

Sacit Aslan