Kilo verebilmenin bilinçaltı yolu

Eminim kilo vermek için her türlü yöntemi denemişsinizdir. Peki, zihinsel gücünüzü kullanmayı denediniz mi?

Kilo verebilmenin bilinçaltı yolu
Akşam Gazetesi'nden Aysun Yıldız Güngör'ün haberine göre Kişisel Gelişim Uzmanı Dr. Turhan Güldaş, bilinçaltı programlarını değiştirerek kilo vermenin yöntemlerini anlattı.

Düşünce gücünden destek almadan hedefe ulaşmak yani kilo verebilmek mümkün değildir. Bilinçaltı programlarını değiştirerek, kolektif bir şekilde çalışarak mücadeleye girmelisiniz. Ancak bu şekilde başarılı olabilirsiniz. Beynin tepki göstereceği bir dilde, onun desteğini almadan, beyne rağmen zayıflamak mümkün değildir. İnsan beynindeki programları değiştiremiyorsa, diyet programını bir iki ay uygulasa da bir süre sonra tekrar yaptığı hatalara geri döner. Bu nedenle sıkı diyet yapanlar önce kilo verir, ardından yüzde 90’ını geri alır. Burada yapılması gereken en önemli şey, beynin programlamasını değiştirmek yani işi beyinde halletmektir. İlk olarak “Zayıflamak” cümlesini hayatınızdan çıkarın. "İdeal vücuduma ulaşacağım” cümlesiyle yola çıkın. Çünkü beyne “zayıfla” dediğiniz zaman, beyin hemen bariyerler koyar, bazı sınırlar çizer ve kendini kapatır. Kısacası kendini korur. Çünkü beynimizin ilk görevi bizi korumaktır. Zihninizin programlarını değiştirirseniz hedefe ulaşırsınız. Yani zihinsel gücünüzü yönetmeyi öğrenmelisiniz. Bunu başardığınızda kalıcı olarak kilo verebilirsiniz.

MANTRA SANATINDAN FAYDALANIN

Mantranın gücüyle motive olun: Zayıflamak için kullanılacak en ideal mantraları kullanarak bilinçaltınızdaki alışkanlıklarını değiştirebilirsiniz. ‘İdealimdeki vücudumu yaratıyorum’ cümlesini kendi kendinize tekrar ettiğinizde, beyninize yeni bir alışkanlık getirirsiniz. Mesela sofraya oturmadan önce içinizden 2-3 dakika bu mantrayı tekrarlayın veya bir kağıda ardı ardına yazın. O sırada kafanızda ideal vücudunuzu canlandırın. Tüm bunları uygulayıp sonra sofraya oturun. Bunları yaparak beyninize bir görev verin.