Kilo vermek çok da zor değil!

Yoğun iş temposu, geç yenilen yemekler, düzensiz beslenmenin karşılığında kiloları alıyor ve bedenimizi kalınlaştırıyoruz. Ancak dert etmeyin ...

Kilo vermek çok da zor değil!
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı

Dert etmeyin çünkü aldığınız kiloları vermek çok da zor değil. Nasıl mı? İşte size yöntemi...

Karar verdim

Belki en zor olan bu adım. Dilediğiniz ince beden aslında sizden çok uzak değil. Artık karar verin ve bu kararınızın arkasında durun.

Su içiyorum

Karar verdiniz bundan sonrası kolay demiştik; işte herkesin kolaylıkla yapabileceği bir şey günlük su içme miktarınıza dikkat edin. Kadınlarda en azından 2, erkeklerde ise 2,5 litrelik günlük su tüketimi çok önemli.

Kahvaltı yapıyorum

Evet işe yetişmeniz lazım ancak sabah öğününüzü atlayarak kilo vermek çok zor. Sabah dengeli besin tüketimiyle bedeninizin uyanmasını sağlayıp metabolizmanızın enerji tüketim miktarımı artırırsınız. Düzenli probiyotik kullanımı, besinlerin doğru emilimi, dışkılama sisteminin düzgün çalışması, toksinlerin oluşmasında azalma ve vücuttan hızla uzaklaştırılmasına dolayısıyla daha kolay kilo verebilmenize yardımcı oluyor.

19.00’dan sonra yemek yemiyorum

Akşam geç saatlere bırakmadan hafif bir akşam yemeği daha ince size bir adım daha yaklaşmanızı sağlar.

Asansöre binmiyorum

Yürüyebileceğiniz mesafeyi arabayla gitmemek, asansör yerine merdivenleri tercih etmek, gün içine küçük yürüyüşler sıkıştırmak sadece gün içinde daha fazla kalori harcamanızı sağlamaz aynı zamanda bazal metabolizma hızınızı da arttırır.

Spor yapıyorum

Sağlığınız, stres kontrolü, daha enerjik bir beden ve daha ince bir siz haftada 2-3 kez kendinize ayıracağınız 45-50 dk lık egzersizle size doğru hızla gelecek. Haftalık programınızı masaya yatırıp birkaç saatini ayırmanın zamanı geldi.

İnatçı bölgeler için Soğuk lipoliz

Buraya kadar çok doğru adımlar attınız artık bunu desteklemek ve ödüllendirmek lazım diyorsanız plastik cerrahi ve yardımcı teknolojileri yanınızda. Soğuk lipoliz vücut şekillendirmede başarılı sonuçlar veren bir teknoloji. Yağların azaltılması planlanan bölgenin vakumlanarak eksi 8-10 derecelere kadar soğutulmasını içeren bu işlem tek seans ta bile gözle görülür sonuçlar vermekte.

Lazer liposuctiondan destek

Şayet hızlı bir başlangıca ihtiyacınız varsa, veya yukarıdaki tüm adımları atıp bir noktada tıkandıysanız ozaman plastik cerrahinin çok kuvvetli bir tekniğine başvurma zamanı gelmiş demektir. Liposuction yağ dokusunun dışarıya emilerek alınmasını anlatır. Enerjiyle eritilen yağlar çok daha düzgün ve kolay bir şekilde alınmaktadır. Hafta sonu gerçekleştirilecek bu cerrahi girişim hafta başında işe dönmenize müsaade edecektir.

Alışveriş zamanı geldi

Tüm bu adımları gerçekleştirdiyseniz, en keyifli son adıma sıra geldi demektir. İncelen bedeninizi keyifle kullanacağınız kıyafetlerle ödüllendirme zamanı.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam
Konular Kadın / Bakım