Kilo vermek isteyenler dikkat!

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını da sağlayan limonu daha çok tüketmek iştahı azaltıyor. İşte limon ve diğer iştah baskılayıcılar.

Kilo vermek isteyenler dikkat!
Bugün'den Serda Kıvılcım'ın haberine göre kilo almaya neden olan iştahın kontrol altında tutulabileceğini dile getiren Dr. Gönül Ateşsaçan, “İştah kontrolü çok önemlidir ki bu sizin zayıf kalmanıza yardımcı olur” dedi.

Çıkardığı 'Neden Açım Neden Şişmanım' adlı kitabıyla dikkat çeken Dr. Gönül Ateşsaçan iştah azaltmanın püf noktalarını verdi…

Kah­val­tı

Ge­ce bo­yun­ca or­ta­la­ma 12 sa­at­lik bir açlık ya­şa­rız. Uyur­ken aç­lı­ğı­mı­zı fark et­me­sek de vü­cut ge­ce bo­yu ça­lış­ma­ya ve ener­ji har­ca­ma­ya de­vam eder. Ge­ce uy­ku­sun­dan son­ra vü­cu­du ve bey­ni tek­rar be­sin öğe­le­riy­le ve ener­ji ile kah­val­tı­da dol­dur­maz­sak hal­siz ve si­nir­li his­set­me­ye baş­la­rız.

Kafein-Tein

Ye­şil çay ve kah­ve gün­de 2 kez tü­ke­til­me­li­dir. Özel­lik­le ye­şil ça­yın an­ti­ok­si­dan özel­li­ği faz­la­dır, ki­lo ver­di­rir.

Limon

Sin­di­rim sis­te­mi­nin sağ­lık­lı ça­lış­ma­sı­nı sağ­lar. Mi­de asi­di üre­ti­mi­ni ar­tı­ra­rak sin­di­ri­mi zor gı­da­la­rın (yağ­lı gı­da­lar, kır­mı­zı et vb.) sin­di­ri­mi­ne yar­dım­cı olur. Li­mon su­yu ay­nı za­man­da ka­ra­ci­ğe­rin saf­ra üre­ti­mi­ni ar­tı­ra­rak yağ­la­rın sin­di­ril­me­si­ni ko­lay­laş­tı­rır.

Sakız

Özel­lik­le öğ­le­den son­ra 1 atış­tır­ma ye­ri­ne ge­çer, her gün 25 ka­lo­ri da­ha az alı­nır, bu da haf­ta­da 175 ka­lo­ri az al­mak de­mek­tir.

Tarçın

Kan şe­ke­ri­ni hem dü­şü­rür hem de sa­bit tu­tar.

Yağ

Ye­mek so­nun­da tü­ke­ti­len yağ mi­de­nin ya­vaş bo­şal­ma­sı­nı sağ­lar, saf­ra sal­gı­sı­nı ar­tı­rır ve bi­zi tok his­set­ti­rir. Zey­tin­ya­ğı, Hin­dis­tan ce­vi­zi ya­ğı ve ke­ten ya­ğı yi­ye­cek­ler­de mut­la­ka ol­ma­lı.

Protein 

Pro­te­in­ler kar­bon­hid­rat­lar­dan ve yağ­lar­dan da­ha uzun sü­re­li tok tu­tar. Bir­lik­te kar­bon­hid­rat ile tü­ke­tir­sek sin­di­rim ya­vaş­lar ki­lo ver­me­niz zorlaşır.  
Konular Kadın / Bakım