Kilolarınıza kolayca veda edin!

Kurban Bayramı bitti. Ancak, gerektiğinden fazla et tüketimi başladı. Uzmanlar, ara öğünlerde zencefille hazırlanan içeceklerle lezzetten ödün vermeden incelmenin sırrını verdi.

Kilolarınıza kolayca veda edin!
Takvim'de yer alan habere göre et, demir, B12, folik asit ve birçok vitamin-mineral yönünden zengin olsa da metabolizmamızı çalıştıran posa ve C vitamininden oldukça fakir olarak öne çıkıyor. Et tüketimi arttıkça kişinin vücudundaki toksin oranı da artıyor.

Bu da C vitamini gibi bir antioksidana ihtiyacı açığa çıkarıyor. Öğünler planlarken bu durum göz önüne alınması gerekiyor. Bunun için ise C vitamini ve B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum mineralleri ile leysin, treonin, triptofan, valin, fenilalanin gibi amino asitleri içeren zencefil devreye giriyor. Uzmanlar, hem istenmeyen kilolardan kurtulmak hem de beslenmeyi dengeleyici özelliği bulunan zencefil tarifleri öneriyor.

İşte onlardan bazıları:

ELMA, HAVUÇ VE ZENCEFİL SUYU


Malzemeler:

4 elma
8 havuç
1 salatalık
2 küçük parça taze zencefil
Malzemelerinizi kabuklu veya kabuksuz olarak katı meyve sıkacağına atıp 3 gün içerisinde tüketmelisiniz.


ZENCEFİL ÇAYI: Bir zencefilin kabuğunu temizleyin ve kaynamaya bıraktığınız suyun içine bırakın. 15-20 dakika sonra zencefilli çayınızı tarçın
Konular Kadın / Bakım