Kınalı kuzular Afrin'e böyle uğurlandı

Teröristleri Afrin’den temizlemek üzere bölgeye yurdun her yanından birlikler gidiyor. Dün İzmir ve Adıyaman-Besni’den 2 bine yakın güvenlik gücü daha Afrin’e gitmek üzere yola çıktı.

Kınalı kuzular Afrin'e böyle uğurlandı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Adıyaman Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı’ndan zırhlı araçlarla yola çıkan JÖH birliği, vatandaşların yoğun desteği eşliğinde Kilis’e uğurlandı. Askeri sevkiyat sırasında vatandaşlar, askerleri uğurlamak üzere kentte binlerce araçlık konvoy oluşturdu. Güvenlik önlemleri altında sevk edilen araçların ilerlediği güzergah üzerinde, vatandaşlarca “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı atıldı. Ellerinde bayraklarla sevgi gösterisinde bulunan Urfalılar, askerler için kurban kesti; kurbanların kanlarını da Mehmetçiğin alınlarına sürdü.

Uğurlar olsun

İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli 1200 komando, Zeytin Dalı Harekatı için bölgeye gitti. Kaklıç Havaalanı’nda düzenlenen uğurlama merasiminde duygu dolu anlar yaşandı. Çiğli’deki havaalanında komandolar dualar eşliğinde askeri uçakla bölgeye intikal etti.

Çocuklar gibi...

ÖSO savaşçılarının Afrin’de PKK’dan temizlenen köylerden birinde çocuklarla futbol oynadığını gösteren fotoğraf, dün sosyal medyada büyük ilgi çekti. Teröristlerden arındırılan bölgelerde ailelerin ihtiyaçlarını karşılayan Mehmetçik ve ÖSO, sık sık çocuklara da hediyeler dağıtıyor. Bölge halkı kendilerini PKK’dan kurtardıkları için güvenlik güçlerine minnettarlığını ifade ediyor.

Kınalı kuzular Afrin'e böyle uğurlandı