Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu Putin'e çattı!

Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ambargo koyma kararını "Putin'in en büyük saçmalığı" olarak nitelendirdi.

Kırımlıoğlu Putin'e çattı!
Milliyet'te yer alan habere göre Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Kırım Tatarlarından sorumlu yetkilisi, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye'den Rusya ve Kırım'a giden gıda maddelerine ambargo koyma kararını "Putin'in en büyük saçmalığı" olarak nitelendirdi.

Kırımoğlu, Apostrof isimli bir haber sitesine verdiği röportajda, Kırımlı Tatar aktivistlerin yaptıkları eylemlerin sonuçlarını anlattı ve Rusya'yı eleştirdi.

Ukrayna'dan Kırım'a giden gıda tırlarının durdurulması ve Kırım'a yeniden elektrik verilmesinin engellenmesi eylemlerini ülkeye zarar vermek için değil, aksine Kırım'ın Ukraynasız olmayacağını ispat etmek için yaptıklarını belirten Kırımoğlu, "Eğer Ukrayna'ya zarar gelirse Kırım'ın bağımsızlığı bizim için hayal olur" diye konuştu.

Yapılan eylemler ile dünya gündeminde unutulmaya başlanan Kırım meselesinin tekrar Batılı siyasetçilerin ve diplomatların gündemine girdiğini dile getiren Kırımoğlu, eylemlerin Ukrayna toplumunu sağlamlaştırıp birleştirdiğine dikkati çekti. Kırımoğlu, Ukrayna halkınının yüzde 80'inin Kırım Tatarlarının eylemlerini desteklediğini dile getirdi.

- "Rusya kendi vatandaşını hiçbir zaman düşünmedi"

Eylemler sonucunda Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği için pişmanlık duyacağını ifade eden Kırımoğlu, Rusya ile Türkiye arasında son dönemde yaşananlara ilişkin de şunları söyledi:

"Rus halkı, Rus yönetiminin umurunda bile değil. Önemli olan halka, kendine fazla güvenen imparatoru göstermek. Rusya, hiçbir zaman kendi vatandaşını düşünmedi. Şu anda yaptıkları propaganda sadece iç politikaya yönelik ve 'Bak ben ne kadar güçlüyüm' demek için. Fakat Putin'in en büyük saçmalığı, Türkiye'nin Rusya'ya ve Kırım'a gıda satışını engellemesidir. Putin, Türkiye ile yarattığı bu problem sayesinde yeniden reytingini yükselttiğini düşünüyor ama bütün dünyada buna sadece gülüyorlar."

Kırımlı Tatar aktivistler, Rusya'nın Kırım'ı tek taraflı ilhak etmesinden sonra Ukrayna'dan Kırım'a giden gıda yüklü tırları geri çevirmiş, Kırım'a elektrik sağlayan iletim hatlarının tamirini engelleyerek yarımadanın karanlıkta kalmasına neden olmuştu.