Kırışıklıklar buharlaşıyor!

Soft Surgey olarak tanınan Plexr, neşterli operasyon isteyenleri mutlu edecek. Havasıyla çalışan yeni sistemle; neştersiz, acısız hemen güzelleşeceksiniz…

Kırışıklıklar buharlaşıyor!
Akşam'dan Çiğdem Işık Özkan'ın yazısı...

Tüm dünyada ‘’Soft Surgey’’ olarak tanınan Plexer; her şey bir yana neşterli operasyonlardan çekinen ve göz çevresindeki kırışıklıklardan kurtulmak isteyenleri memnun edeceğe benziyor. Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Giorgio Fippi’nin geliştirdiği bu sistem; lazerler ve IPL mekanizmasından farklı bir etki mekanizmasıyla, tabir yerindeyse havayla çalışıyor!

Cihaz; uygulanacak cilt yüzeyindeki elektriksel aktiviteyle ortamdaki havayı (yani iyonize gazları) plazma enerjisine dönüştürüyor. Bu enerji cildin sorunlu dış yüzeyini buharlaştırıyor ve yeni doku oluşum süreci başlamış oluyor.

Maddenin 4. hali olarak tarif edilen plazma enerjisi Plexer; sorun odaklı çalışıyor, ciltte sorunlu bölge dışındaki kıl kökleri, kılcal damar, yağ ve sinir dokularını etkilemiyor. Leke ve iz bırakmıyor. 8 senedir Avrupa’da olan bu sistemi sadece İtalya’da 1300 doktor kullanıyor.

Plazma enerjisi Plexer; göz kapağı estetiği, göz çevresi gençleştirme, "Ksantelazma’’ denen göz kapaklarındaki kabarık sarı lekelerin giderilmesi, aktif aknelerin ve akne skarlarının tedavisine destek, ben ve siğillerin yok edilmesi, yara ve kaza izlerinin, lekelerin giderilmesi, dudak üstü kırışıkların giderilmesi amaçlı kullanıyor.

Plexer’ın ünlü kullanıcıları arasındaysa Yunan Model Chrysanthi Dafla, İtalyan asıllı oyuncu ve şarkıcı Carla Bruni, İtalyan oyuncu Violante Placido, Fransız oyuncu Marion Cotillard, Portekizli ünlü futbolcu Luis Figo gibi isimler yer alıyor.Plexr; gençlik aşısı (lal Sistem), Bioexpander ve Regenyal’i bizlere tanıştıran Naturamed güvencesiyle Türkiye’ye geldi.

SIK SORULAN SORULAR?

Plexer ile ilgili merak edilen soruları Dermatoloji Uzmanı Dr. Deniz Koral yanıtladı:

1 Plexer uygulaması nasıl yapılır?
Uygulama yapılacak bölge antiseptik sıvıyla temizlenir.
Lokal anestezik krem sürülür, 20 dk. beklenir ve işlem uygulanır.

2 Uygulama ne kadar sürer?
Tedavi edilecek bölgenin boyutuna göre lokal anestezi sonrası 5 ila 30 dakika sürer.

3 Ağrı-acı var mı?
Uygulama sırasında ağrı-acı hissi oluşmuyor. Uygulama sonrasında ise çok hafif bir sızı hissi olabilmekte. Ancak bu his kesinlikle rahatsız edici boyutta değildir ve 1 ila 2 gün içinde tamamen geçmekte.

4 Uygulama sonrası ne yapmalı?
Uygulama sonrası özellikle açıkta kalan bölgelere içerisinde güneş koruma faktörü de olan sıvı bir fondöten veya BB krem tabaka halinde sürülmeli. Her yıkama sonrası işlem tekrarlanmalı.

5 İyileşme nasıl oluyor?
Uygulama bölgesini güneş koruma faktörlü sıvı fondöten ile hem UV’den koruyor, hem de temizleme sırasında bölgede olabilecek ince kabukları ortadan kalkmasına yardım ediyor.
5 ila 7 günde tamamen iyileşiyor.

6 Avantajları nelerdir?
Uygulama kolay ve kısa süreli, neştersiz…
Pansuman gerektirmiyor
Günlük yaşantıya engel olmuyor.

7 Fiyatı?
Fiyatlandırma, tedavi edilecek bölgenin büyüklük veya genişliğine göre değişmekte. Cerrahi birçok işleme göre ise çok daha makul.

PLEXER UYGULAMA BÖLGELERİ:
Üst göz kapağı kırışıklığı tedavisi,
Göz çevresi kırışıklıkları tedavisi,
Kaz ayaklarının tedavisi,
Dudak üstü çizgileri tedavisi,
Yüz kırışıklıklarının tedavisi,
Akne tedavisi,
Akne skar tedavisi,
Ciltten kabarık lezyonlar,
Güneş lekesi tedavisi,
Yaşlılık lekesi tedavisi,
Ben tedavisi,
Siğil tedavisi,
Yara veya ameliyat kesi izi tedavisi,
Yağ birikimi tedavisi,
Yaşlılık lekeleri tedavisi,
Doğum lekesi tedavisi, dudak üstü lekesi tedavisi,
Dekolte bölgesi lekeleri tedavisi,
Her renkteki dövmenin çıkarılması,
Karın çatlakları.
Konular Kadın / Bakım