Kırmızı besinler kanserden koruyor!

Uzmanlar uyarıyor: 'Kanser riskini azaltmak için sebze ve meyveden zengin beslenilmeli, kırmızı et tüketimi azaltılıp balık tüketimi artırılmalı, yemeklerde zeytinyağı kullanılmalıdır...'

Kırmızı besinler kanserden koruyor!
RENGİN KOYULUĞU ÖNEMLİ

Akşam'ın haberine göre
beslenme ve yaşam biçiminde yapılacak değişikliklerle olumsuz çevresel faktörlerden uzak durmak kanserden korunmayı sağlayabilir. Kanser riskini azaltmak için sebze ve meyveden zengin beslenilmeli, kırmızı et tüketimi azaltılıp balık tüketimi artırılmalıdır, yemeklerde zeytinyağı kullanılmalıdır. Kanserden riskini azaltacak besinler:

KİRAZGİLLER: Ekşi tatta olan kirazgiller, yüksek antosiyanin seviyesine sahiptir. Çilek, kiraz gibi meyveler ne kadar koyu olursa konsantrasyonları o kadar yüksek olur.

KALP VE DAMAR İÇİN CEVİZ!

ZEYTİNYAĞI: İçindeki yüksek miktardaki tekli doymamış yağ asitlerinin, tokoferol ve fenolik bileşiklerin bu etkiyi yaptığı düşünülmektedir. Günlük beslenmemizde olması gereken yağ mutlaka zeytinyağı olmalıdır.

CEVİZ: Kolesterol için de olumlu etkisi olduğundan kalp-damar sağlığı açısından da önemli bir besindir.

SOĞAN, SARIMSAK, PIRASA: Bu sebzelere kokusunu veren içerdikleri biyoaktif sülfür bileşikleri bu etkiyi yapar. Grip ve soğuk algınlığından korunmak için de ağırlık verirseniz antimikrobik etkilerinden de yararlanmış olursunuz.