Kışın cildinize iyi davranın!

Kışın cilt bakımınızda tercihiniz nasıl olmalı?

Kışın cildinize iyi davranın!
Akşam Life'dan Şevval Özçelik'in yazısı...

Cildinizi soğuktan mutlaka korumalısınız. Cildini soğuk havaların aksi tesirlerinden korumak isteyenlere, kuruyan ciltleri, bakımlı ve sağlıklı daha güzel hale getirebilmesi için doğru ürünlerle cilt bakımının, uzman ellerden çıkması gerekmektedir.

Kullanılan cilt bakım ürünlerinin, alkol, boya ve parfüm içermemesi konusunda uyarılarıma eklemek istiyorum. Cilt yenilenmesi için, C vitamini içeren bakım ürünlerini, bitki kök hücresi teknolojisini kullanan ürün markalarından alımı konusunda dikkat edilmesi gerekmektedir. Daha iyi bir savunma sistemi geliştiren Histomerik (kök hücre teknolojisi) ürünler tercih edilmelidir. Helal ürün olan bitki kök hücre teknolojisi ürünleri, cilt ve vücudun sağlıklı bakımı için önem arz etmektedir.

Önümüzdeki kış aylarında cilt büyük metropollerin negatif yönleriyle birlikte olumsuz etkilenmektedir. Cildimizdeki koruma, havaların da soğumasıyla yetersiz kalır. Cildin bakımının soğuk kış zamanlarında zor olduğunun, kış ve soğuk şartlarında nemlendirilmesi gerektiğinin unutulmaması gerekir. Kurumanın etkisiyle çatlaklar ve lekeler oluşan cildin nemlendirilmesi önemlidir. İlk önerim, cilt bakım uzmanlarına başvurulması olacaktır.

Güzellik salonlarında uygulanacak özel maskeler, cildin dış etkenlere karşı savunmasını artırılabilir, hücre üretimini hızlandırılabilir. Kış bakımı için önerilere gelirsek; 
- Tek kullanımla 24 saat ışık koruması sağlayan hafif koruyucular sürülmelidir.
- 3-4 haftada bir de cildinize yoğun buhar uygulaması sonrasında, nemli besleyiciler ve yorgunluğunuzu atacak dokunuşları sağlayacak profesyonel bakım yaptırmalısınız.
- Cildin temizlenmesi için cildinize uygun temizleme sütleri tercih ediniz, siz özelsiniz herkesin cilt tipi ve maruz kaldığı etkenler de özeldir.
- Temizleme işleminden sonra cildinize alkol, boya, parfüm içeren tonikler sürmeyiniz.
- Cildin yenilenmesini hızlandırmak için cilde bol miktarda C vitamini içeren serumlar ile asit içermeyen losyonlar uygulayınız. Daha iyi bir destek sağlamak için ise cildin savunma sistemini güçlendiren Histomerik ürünler kullanmaya özen gösteriniz.
- Cildinizin nem kapasitesini artırmak ve nem değerini geliştirmek için vitaminli, proteinli nemlendiricileri yeterli miktarda yedirmelisiniz.
- Nemlendiriciler üzerine hemen pudra, fondöten ve allık gibi renkli kapatıcılar sürmemelisiniz.


Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım