Kışın saçlarınızı turuncu besinlerle koruyun

Kış aylarında yaşanan vitamin ve mineral eksiklikleri saçların dökülmesine, sağlıksız bir görünüm almasına yol açıyor.

Kışın saçlarınızı turuncu besinlerle koruyun
Yeni Asır'da yer alan habere göre cildimiz gibi saçlarımızın da bu dönemde sağlığını kaybetmemesi için doğanın turuncu güçlerinden yararlanmak gerekiyor.

- CANLI VE PARLAK SAÇLAR İÇİN BAL KABAĞI

Bal kabağı tüketmek saçların canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Saç dökülmesinin önüne geçer. Demir, potasyum ve magnezyum kaynağı bal kabağı, kış aylarında sıklıkla tüketilmesi gereken besinlerin başında gelir.

Sağlıklı saçlar için gerekli olan A ve E vitaminleri bolca bulunur. Özellikle fosfor içeriği ile saçlara doğal bir bakım yapar.

Bal kabağı pek çok tarifle tüketilebilir. Bal kabağı çorbası ya da az şekerli hafif bir bal kabağı tatlısını kış aylarında tüketebilirsiniz.

- MERCİMEK YENİ SAÇ OLUŞUMUNU DESTEKLER

Potasyum ve B vitamini içeriği yoğun olan mercimek, saç dökülmesini önlenmesinin yanında saçların gelişmesi için de etkili bir besindir. B vitamini içeriği ile saçların dökülmesine engelleyen ve saçları gürleştiren mercimek, haftada en az 1 defa tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. İçerdiği yüksek lif ile bağışıklığı güçlendiren ve kalp sağlığını da destekleyen mercimek, aynı zamanda A vitamini açısından da zengin bir besindir.

- Her gün bir havuç saç köklerini besliyor

Yüksek A vitamini içeriği ile göz sağlığı kadar saç sağlığına da yararlı olan bol lif içerikli havuç, her gün tüketilebilir bir besindir.

Özellikle salatalarda ve yemeklerde tercih edilebilen havuç, dikkatli tüketildiği takdirde kilo almaya yol açmaz. Yani her birey kendi porsiyonunda havucu rahatlıkla tüketebilir. Sağlıklı saçlar için saç derisi önemlidir.

Havuç da içerdiği A vitamini ile saç derisini ve saç köklerini korur.

- GÜR SAÇLAR İÇİN GÜNDE 2 KAYISI

Günde 2 adet tüketilebilecek olan kayısı içerdiği potasyum, fosfor, manganez ve demir içeriği ile saç kadar göz ve cilt sağlığı için oldukça etkilidir. Özellikle saçların daha gür görünmesi, dökülmesinin önlenmesi ve saç derisinin canlı olmasında oldukça etkilidir. Yüksek lif içeriği ile mide ve bağırsak sorunlarının oluşmasını önlemeye de yardımcı olur.

- VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI SOMON

Somon, yüksek omega 3 içeriği ile saçların gürleşmesine ve dökülmemesine yardımcı olur. Özellikle saçın beslenmesini sağlayan ve dökülmesini durduran pridoksin isimli B6 vitaminini de içerir. Yine içerdiği B vitamini, selenyum, iyot ve pek çok mineral ile hem yeni saçların gelişimine hem de bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Haftada en az 3 gün tüketilebilen somon bol limon ile yendiğinde kansızlık sorunlarına da çözüm olabilir.
Konular Kadın / Bakım