Kız kaçırma cinayetine 13 yıl 4 ay hapis

İzmir'de Esat Bayar'yı, kız kardeşini kaçıran A.S.'nin oturduğu eve gidince bıçaklayıp öldüren 1'i tutuklu 5 kişi için mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yakup A.'ya 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Diğer dört sanık ise beraat etti.

Kız kaçırma cinayetine 13 yıl 4 ay hapis
Akşam'da yer alan habere göre Basmane Faik Paşa Mahallesi, 1289 Sokak'ta geçen ocak ayında meydana gelen olayda, 22 yaşındaki Esat Bayar yakınlarıyla birlikte, kız kardeşini kaçıran A.S.'nin oturduğu eve gidip iddiaya göre kapılarını tekmeledi. Bu sırada dışarıya çıkan apartman sakinleriyle çıkan kavgada, göğsünden bıçakla yaralanan Esat Bayar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrasında, ev sahibi olan Murat A. (34) kardeşleri Munir A. (25), Yakup A. (29), Faysal A. (33) ve Tahsin A. (32) polis tarafından gözaltına alındı. İfadesi alınan A.S. ise, serbest bırakıldı. Olay sonrasındaki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 5 kardeşten Tahsin A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 4'ü ise tutuklandı. Yargılama aşamasında da, Yakup A. dışındaki diğer üç sanık da tahliye edildi.

MAHKEME KARAR VERDİ

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Yakup A. ile tutuksuz sanıklar Tahsin A., Murat A., Faysal A. ve Munir A., tarafların avukatları ile yakınları hazır bulundu. Duruşma Savcısı Nesri Sumru Tunç Emeklioğlu, tutuklu sanık Yakup A.'nın tahrik altında kasten insan öldürmek suçundan cezalandırılmasını, diğer dört sanığın beraatını talep etti. Söz alan Esat Bayar'ın ailesinin avukatı Serhat Çetin ile yakınları, sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Sanıkların avukatlarından Özer Kırca da, "Taraflar arasında önceye dayalı bir ilişki yada husumet bulunmamaktadır. Maktul bir bıçak darbesi ile yere yıkılmıştır. Bu aşamadan sonra tanık ve sanıklar maktulün hastaneye kaldırılması için ciddi bir gayret sarf etmişlerdir" dedi. Avukat Özer Kırca ayrıca, Yakup A.'nın, olayı mazur görülebilecek bir panik ve şaşkınlık içerisinde işlediğini bu nedenle lehine olan indirimlerin uygulanmasını istedi. Son sözü sorulan tutuklu sanık Yakup A.'da, "Olaydan dolayı çok üzgünüm ve pişmanım. Bakmakla yükümlü olduğum ailem vardır. Perişan olduk. Aile düzenimiz alt üst oldu. Beraatımı ve özgürlüğümü istiyorum" dedi.

Ara sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yakup A.'ya, önce müebbet hapis cezası verdi.

Ardından cezayı, suçu tahrik altında işlediğinden, sabıkasız olmasından, olaydan pişmanlık duymasından dolayı indirimler uygulayıp 13 yıl 4 aya indirdi. Diğer 4 sanık içinde beraat kararı verildi.