Kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu'na ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul Ataşehir’de bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu’nu öldüren Erhan Timuroğlu hakkında karar çıktı.

Kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu'na ağırlaştırılmış müebbet
Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu öldürmek suçundan tutuklanan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu "kardeşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Avukatı skandal bir savunmayla, "Kızmak, gerekirse dövmek için yanına gitmiştir. Maktül arsızca, umarsızca üste çıkmaya çalışmış, alttan almamıştır. Adeta ağabeyine kendini bilerek öldürtmek suretiyle intihar etmiştir" derken babası ise ağırlaştırılmış müebbet hapis yerine indirim beklediklerini söyledi.

Bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu geçen yıl Şubat ayında öldürmek suçundan aranırken 260 gün sonra Sancaktepe'deki bir rezidansta yakalanan Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesine el bombalı saldırı sanığı Erhan Timuroğlu'nun yargılandığı davada mahkeme kararını verdi.

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2. duruşmaya tutuklu sanık Erhan Timuroğlu ile avukatı, oğlundan şikayetçi olmayan baba Adem Timuroğlu ve aile yakınları katıldı. "Kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve "kanuna aykırı ateşli silah ve mermi taşıma" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Timuroğlu son sözünde bir diyeceğinin olmadığını söyledi.

"TUVALETE DAHİ SİLAHLA GİDİYOR"

Timuroğlu'nun avukatı Murat Ayhan Gürdoğan savunma yaptı. Müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması gerektiğini öne sürdü. Olayın tasarlayarak değil anlık gerçekleştiğini savunan avukat Gürdoğan, "Kendisinin çok düşmanı var. Tuvalete dahi silahla gidiyor. Silah adeta onun giyisisi olmuştur" dedi.

"KENDİNİ ÖLDÜRTTÜ"

Erhan Timuroğlu'nun arkadaşı Bekir Teker ile kardeşi Ceylan Timuroğlu'nun birlikte yaşadığını öne süren avukat savunmasını skandal sözlerle devam ettirdi. Teker'in evli olduğu anlatan avukat Gürdoğan, "Maktül onun üçüncü karısı durumunda olacaktı. Hiçbir ağabey böylesi bir duruma müsaade etmez. Bu durumu öğrenen müvekkil kızmak, gerekirse dövmek için yanına gitmiştir. Ancak Ceylan Timuroğlu arsızca, umarsızca üste çıkmaya çalışmış, alttan almamıştır. Adeta ağabeyine kendini bilerek öldürtmek suretiyle intihar etmiştir" diye konuştu.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme heyeti Erhan Timuroğlu'nu "kardeşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebet hapse çarptırdı. Sanığın sabıkalı geçmişi, kişilik özelliklerini dikkate alan mahkeme, cezada herhangi bir indirime de gitmedi. "kanuna aykırı ateşli silah ve mermi taşıma" suçundan da ayrıca 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezasına mahkum edildi. Kararın ardından Erhan Timuroğlu'nun kardeşi mahkemeye tepki göstererek "Yanlış karar veriyorsunuz" diye bağırdı.

"İNDİRİM BEKLİYORDUM"

Dava sonrası açıklama yapan Timuroğlu'nun babası Adem Timuroğlu üzgün olduğunu söyleyerek, "İndirim bekliyordum. Ağırlaştırılmış müebbet beklemiyordum" dedi. Ailenin avukatı ise, "Kardeşin kızı erkeği olmaz. Ben bu olaya kadın cinayeti olarak değil, kardeş cinayeti olarak bakıyorum. Film repliklerinde bile vardır. 'Eyvah ağabeyim' derler. Ama maktul alttan almamış" şeklinde konuştu.

YARGILAMASI KISA SÜRDÜ

İstanbul Ataşehir'de 24 yaşındaki kızkardeşi Ceylan Timuroğlu'nu 28 Şubat 2017 tarihinde öldüren Erhan Timuroğlu, tam 260 gün sonra 15 Kasım 2017'de yakalanmış, bir gün sonra tutuklanmıştı. Bu yıl Mart ayı başında davası açılan Timuroğlu'nun yargılanıp ceza alması böylece yaklaşı 1 ay sürmüş oldu. Ailesi ise Erhan Timuroğlu'ndan şikayetçi olmamıştı.