Koltuk ve kıyafetler programı kurtaramadı!

Bu kadar uzun yıllar ara verilerek ekrana getirilen programın Osmantan Erkır'ın açıklamasıyla haftaya sona ereceğini öğrendik.

Koltuk ve kıyafetler programı kurtaramadı!

Popstar, Alaturka-Arabesk-Fantazi-Pop müziğe yeni sesler kazandırmak için Star TV'de yayınlanan bir yarışma programı olarak hayatımıza girdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Osmantan Erkır'ın üstlendiği bu program başladığı 1 Ekim 2006'dan sona erdiği 13 Kasım 2009 tarihine kadar art arda ara vermeden tam 6 Sezon izleyicileri ekran başına topladığı gibi Ayşen Birgör, İhsan Güvenç, Mehtap Yılmaz gibi güçlü sesleri müzikseverlerle tanıştırdı.

Program dahilinde kimi esprili konuşmalar ve kimi hararetli tartışmalar reytingi yükseltmiş olsa da; 6 Sezon boyunca 'gerçekten şarkı söyleyebilen sesleri' - Ayşe Egesoy gibi kıymetli bir takdimciyi ve Ebru Gündeş, Bülent Ersoy, Orhan Gencebay gibi geniş hayran kitlesine sahip jüri üyelerini barındırdığı için de izleyicilerin ilgisini üstüne çekmeyi başardı.

Program 2009 yılında FOX'a geçti. Gülben Ergen, Metin Akpınar, Armağan Çağlayan ve Bülent Ersoy'un jüri üyeliğini yaptığı program sadece 13 hafta ekrana gelebildi. O tarihte yapımcı ve sunucu Osmantan Erkır'a erken finalin nedeni sorulduğunda 'program maliyetinin çok yüksek olması ve beklenen reytinglere ulaşamaması nedeniyle devam ettirilemeyeceği ve yeni projelerle seyirci karşısına çıkılacağı' şeklinde bir yanıt alınmıştı.

'Yeni projeyle döneceğini' söyleyen Osmantan Erkır 2013 yılında yine 'Popstar' ile yeniden eski kanalı Star TV'ye geri döndü. Jüri üyeliğini Bülent Ersoy, Serdar Ortaç, Demet Akalın ve Orhan Gencebay'ın yaptığı, sunuculuğunu Burcu Esmersoy'un üstlendiği "Popstar 2013" yarışması 13 bölümlük bir maratonun ardından sona erdi. 4 yıl sonra Star TV'de ekrana gelen "Popstar" bu erken finalin ardından 5 yıl ekrana gelmedi.

"Popstar" 5 yıl sonra bu kez 'Popstar 2018' ismiyle 14 Mart 2018 tarihinde Kanal D'de ekrana gelmeye başladı. Bu kadar uzun yıllar ara verilerek ekrana getirilen programın dün akşam Osmantan Erkır'ın açıklamasıyla haftaya sona ereceğini öğrendik.

Sadece 8 hafta süren 'Popstar 2018'in jürisinde ise Bülent Ersoy, Armağan Çağlayan, Deniz Seki ve Can Bonomo yer alıyor...

Yıllar içinde önce kalite sonra reyting açısından son derece kan kaybeden program; amacı gereği öncelikle 'özel sesleri' ekrana getirmekten ziyade 'koltuğu' - 'kıyafeti' ile konuşulmaya çalışarak; reyting açısından büyük medet umulan hatta programın tanıtım bandında İngilizce bir şarkı söyletilmeye çalışılan 'Bülent Ersoy' faktörü bile dertlere derman olamadı.

"POPSTAR 2018" NEDEN 8 HAFTADA BİTİYOR?

Bu denli aralıklar verilen kendince bir prestije sahip bu program 5 yıl sonra ekrana tam donanımlı dönmeliydi. Amacı gereği öncelikle gerçekten şarkı söyleyebilen, kulakların pasını silebilecek güzellikte sese sahip isimleri ekrana getirmeliydi. Jüri; saygın, bilgili, şaibesiz ve sabıkasız kişilerden oluşmalıydı... Yorumlar; riyasız, mantıklı ve inandırıcı olmalıydı... Saçma sapan espriler, kılık, kıyafet ve mücevher reklamı görgüsüzlüğüne yer verilmemeliydi...

Ve en önemlisi, bu ülke uğruna şehit olmuş vatan perver insanları “Şehitler, mehitler” diye tarif edenlerin reklamı yapılmamalıydı.

Artık algısı her konuda açık televizyon izleyicileri; milyonluk televizyon dizilerine bile prim vermedikleri gibi bu ince, hassas noktaları atlamadı ve 3 buçuk 5 arası share ile programa cevaplarını verdiler.

5 yıl ara vererek ekrana gelen program bundan 5 yıl sonra "Popstar 2023" olarak ekrana gelir mi, gelse de bizlerin ömrü onu izlemeye yeter mi bilinmez ama umarız Osmantan Erkır bu kez, bu çok önemli hassas noktaları atlamaz, ufak reyting oyunları oynamak yerine gerçekten müziğe yeni sesler kazandırmak için ekranlara gelir...

Ersoy'un koltuğunun tek başına reyting getirmediğini herhalde anlamıştır...

Koltuk ve kıyafetler programı kurtaramadı!