Komadaki Ece'nin arkadaşı konuştu: 'Başıma silah dayadılar'

Adana'da 17 gün önce kullandığı otomobil ile üniversiteli Ece Çelik'in üzerinden geçerek ağır yaraladığı iddia edilen İbrahim Deveci'den olay yaratacak açıklamalar...

Komadaki Ece'nin arkadaşı konuştu: 'Başıma silah dayadılar'
Vatan'da yer alan habere göre olay, Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce iki televizyon kanalında yarışmaya katılan ve en son katıldığı yemek programında birinci olan Çukurova Üniversitesi İç Dekorasyon Bölümü öğrencisi Ece Çelik (23) ve Hüseyin A. Adana'da 31 Temmuz günü Hakan Ç. ile Mehmet Ö. tarafından yaralı olarak özel bir hastaneye götürüldü. Durumu ağır olan Ece Çelik, buradan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Komada olan genç kız, beyin ameliyatı oldu. Aradan 17 gün geçmesine rağmen halen komadan çıkamadı.

Bu arada yaralı Hüseyin A. tedavi olduktan sonra taburcu oldu. Polis bu olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada Ece Çelik'in sevgilisi Hakan Ç. ve iki arkadaşı Çelik'in kendilerinden yardım istediğini, İbrahim Deveci'nin kamyonetiyle Çelik'in üzerinden geçtiğini ileri sürdü. Bunun üzerine olay yerinden giden İbrahim Deveci aranmaya başlandı. Olaydan 5 gün sonra İbrahim Deveci avukatıyla birlikte polise gelerek ifade verdi. İbrahim Deveci, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"İyilikten maraz doğdu"

Çelik'i komaya sokmakla suçlanan Deveci, evli ve iki çocuk babası olduğunu, Ece Çelik'in sevgilisi değil yakın bir arkadaşı olduğunu savunarak, "Ece, olay günü akşama doğru beni arayarak konuşmak istediğini, zor durumda olduğunu söyledi. Ben de adresini aldıktan sonra kendisini alıp bir yere gittik. Burada bana Hakan Ç.'den hamile kaldığını ve onun haberi olmadan çocuğu aldırdığını, bu nedenle kendisini ölümle tehdit ettiği için çok korktuğunu söyledi. Geceye kadar benimle kaldı. Bu sırada kız arkadaşı bana SMS atıp Ece Çelik'i çok merak ettiklerini, nerede olduğunu bilip bilmediğimi sordu. Ben de yanımda olduğunu söyleyince 'senin yanında kalsın orada güvenli olur' dedi" diye konuştu.

"Ben kimseye çarpmadım"

Deveci, gece Ece Çelik'in eve gitmek istediğini, aracıyla onu evine götürdüğü sırada arabasının arkasına başka bir araç geldiğini ve Hakan Ç. ile birlikte iki arkadaşının araçtan inerek Ece'yi zorla indirmeye çalıştığını anlatarak şunları kaydetti:

"Ece gitmek istemedi ancak zorla indirdiler. Bu arada Hüseyin A. da benim başıma silah dayadı. Ben de korkup hızla kaçtım. Ama bu sırada Ece 'gitme bana yardım et bunlar beni öldürür' diye bağırdı. Ben de bunun için geri döndüm. Ece'yi tekrar araca aldım ama geri indirip beni de öldürmek istediler. Ben de can havliyle kaçtım. Kaçarken de ben kimseye çarpmadım."

"Ece nasıl bu hale geldi bilmiyorum"


Deveci, kendi canını kurtarma derdine düştüğünü anlatarak, "Daha sonra öğrendim ki Ece hastanelik olmuş, hatta komaya girmiş. Ben onun nasıl komalık olduğunu bilmiyorum. Bu duruma çok üzüldüm. Ece'yi araba ile ezdiğimi hatta 3 kez üzerinden gittiğimi söylemişler hepsi yalan. Ben bununla ilgili 5 gün sonra gidip ifade verdim serbest kaldım. Benim şahidim Ece ama o da komada olduğu için konuşamıyor. Ben onun iyileşmesi için dua ediyorum. O iyileşse bütün gerçekler ortaya çıkacak. Ben iyilik yaptım kötülük buldum. İyilikten maraz doğar derlerdi doğruymuş" dedi.