Konut şirketi ve Petek Dinçöz hakkında suç duyurusu!..

14 kişi ''Maketten 20 milyon TL'lik ev sattılar'' diyerek şirketten ve Petek Dinçöz'den şikayetçi oldular...

Konut şirketi ve Petek Dinçöz hakkında suç duyurusu!..
Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre İstanbul Tuzla Aydınlı mevkiinde yapılacağı iddia edilen ‘Makromtek Tuzla Projesi’nden ev aldıklarını belirten 14 kişi, dolandırıldıklarını ileri sürüp avukatları Aydoğan Ahıakın aracılığıyla Makrom Yapı’dan ve reklam filminde oynayan Petek Dinçöz’den şikâyetçi oldu.

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na verilen dilekçede Makrom Yapı ve müteahhit şirket tarafından hazırlanan satış vaadi sözleşmesiyle, tüketicilerden daire bedellerinin bir kısmının nakit, bir kısmının satış ofislerinde banka yoluyla tahsil edildiği belirtildi.

PETEK DİNÇÖZ’LE HAYALİ DAİRE SATIŞI

Dilekçede, sözleşmelerin noterde yapılmadan adi yazılı sözleşmelere imza attırıldığı, reklam filminde oynayan Petek Dinçöz’ün de şirket yetkilileriyle ortak hareket ettiği ileri sürüldü. Tanıtım filmlerinde şirket yetkililerininin, ‘Petek Hanım şirketimizde her konuda yetkilidir’ şeklinde Dinçöz’ün yanında beyanda bulunarak tüketicide güven yaratılmıştır” denildi.

Dilekçede, müteahhit şirketle arsa sahipleri arasında noterde 2012’de kat karşılığı inşaat sözleşmesinin imzanlandığı, bir yıl geçmesine rağmen şirketin inşaat ruhsatını almadığının ortaya çıktığı anlatıldı. Daireleri sattıkları satış ofisininse ruhsatı olmadığı gerekçesiyle yıkıldığı belirtildi. Arsa sahiplerinin, müteahhit şirketi azilnameyle yetkisiz kılmasına rağmen başkasının arsasının kendi arsalarıymış gibi gösterildiği ve hayali ev satışıyla 20 milyon TL toplandığı iddia edildi.

'DOLANDIRICI DEĞİLİZ'

Makrom Yapı yetkililerinden Mazhar Bakırcı, Tuzla Projesi’nde toprak sahibiyle mahkemelik olduklarını ve sorun yaşadıklarını kabul etti. Tuzla Projesi’nde 65 üyelerinin olduğunu belirten Bakırcı, “Çözüm aşamasındayız. Kentsel dönüşüm kapsamında Kartal-Pendik’te yer alan bu proje orada canlanacak. Üyelerimize de buradan yer vereceğiz” dedi.

ŞİRKETİN MALI YOK

Sözleşmede 30 Ağustos 2014’te dairelerin teslim edileceği tahahüt edilmesine karşın şirketin, şikâyetçi üyelere senet verdiği ama senetler ödenmeyince başlatılan icra takiplerinde şirketin malı olmadığının öğrenildiği belirtildi. Makrom Yapı’nın müteahhit şirketin sekreteri üzerine kurduğu paravan şirketle mallarını elden çıkardığı ileri sürüldü. Makrom Yapı’nın faaliyet izninin iptali, nitelikli dolandırıcılıktan dava açılması istendi.