Korkutan kanser araştırması!..

Dünyada kanser ilaçları tüketimi yüzde 10 arttı. Harcanan para 100 milyar $. Ancak tedaviden alınan verim uzmanları memnun etmiyor...

Korkutan kanser araştırması!..
Sabah'ta yer alan habere göre ABD'de, IMS Onkoloji firmasına bağlı olarak araştırmalar yapan IMS Sağlık Bilişim Enstitüsü, kanser ilaçları tüketimini araştırdı. Buna göre 2014'de Dünya'da 100 milyar dolarlık kanser ilacı tüketildi. Bu toplam ilaç harcamalarının yüzde 10'una denk düşüyor. 2013'e kıyasla bir yıllık tüketim artış oranı ise yüzde 10. Tedavinin maliyetleri de bir yılda 0.5 arttı.

2018'DE 147 MİLYAR $

Ancak uzmanlar ilaç tedavisine harcanan paralara rağmen yeterli verimini alınamadığı görüşünde. Raporu hazırlayan doktorlar Kanser ilaçlarının bilinçsiz ve gereksiz şekilde reçetelere yazıldığını ve tüketildiğini söylüyor ve ekliyor: İlaç tedavisine olumlu yanıt verenlerin oranı da istenilen düzeyde değil. 2018'te kanser ilaçları için yapılan harcama 147 milyar dolar a ulaşacak. Alternatif kanser tedavi yolları bulunmalı... IMS Sağlık Bilişim Enstitüsü Müdürü Murray Aitken de "Kanserle olan mücadelemizde hâlen almamız gereken uzun bir yol var. Yeni kanser tedavilerinin tüm kanser uzmanları tarafından uygulanması zaman alacak" diye konuştu.

45 YENİ İLAÇ DAHA

Dünya'da kanser ilacı piyasasının yüzde 42'lik kısmı ABD'nin. Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya Avrupa'daki 5 büyük kanser ilacı piyasası. 2010- 2014 arasında 45 yeni kanser ilacı piyasaya sürüldü. 
Konular Kadın / Bakım