Kosova'da olaylar tırmanıyor!

Kosova'da hükümet karşıtlarına biber gazlı müdahale...

Kosova'da olaylar tırmanıyor!
CİHAN'da yer alan habere göre Kosova'nın başkenti Priştine'de Başbakanlık binası önünde düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Çıkan olaylarda onlarca polis ve gösterici yaralandı. Aralarında Vetvendosye partisi lideri Albin Kurti ve Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti'nin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kosova'da Arnavut kadınlara 'canavar' dediği gerekçesiyle Sırp asıllı Topluklar Bakanı Aleksandar Jabllanvoqi'ye ve Trepçe madenlerinin devlet idaresine geçmesine tepkiler sürüyor. Cumartesi günü yapılan gösterilerin ardından bugün de eylemciler Başbakanlık binasına yürümek istedi.

Kosova’nın Geleceği için İttifak Partisi (AAK) Genel Vaşkanı Ramush Haradinaj, Vetëvendosje Hareketi Partisi Başkanı Albin Kurti, ve Priştine Belediye Başkanı Şpend Ahmeti derneği tarafından organize edilen gösteride polis, Başbakanlık binası önünde barikat kurdu.

Barikatı kaldırmaya çalışan göstericilere polis biber gazı ve coplarla müdahale etti. Göstericiler ise polise taşla saldırdı. Göstericiler ile polis arasındaki çatışmalar ara sokaklarda saatlerce sürdü.