Kraliçe The Sun'ı mahkemeye veriyor!

Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth'in Nazi selamı verirken çekilmiş çocukluk fotoğraflarını yayımlayan The Sun gazetesine dava açacak...

Kraliçe The Sun'ı mahkemeye veriyor!
Sabah'ta yer alan habere göre Cumartesi günü kapağına İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in 6-7 yaşındayken Nazi selamı yapan fotoğrafını basarak hem İngilizleri, hem de Buckingham Sarayı'nı şoka sokan The Sun, Saray tarafından mahkemeye veriliyor.

Kraliçe'nin resmi makamı olan Buckingham Sarayı Kraliyet Ailesi'nin özel arşivinde bulunan, 1933 veya 1934 yılına ait 17 saniyelik bir video görüntüsünden alınan fotoğrafların kim tarafından sızdırıldığının araştırıldığını açıkladı.

Saray kaynakları, araştırmaların sonucunda yasal yollara başvurulacağını belirtiyor. Gazeteyse, dün başyazısında görüntüleri savunarak Kraliçe ve kızkardeşi Margaret'in o görüntülerde çocuk olduklarını, ancak asıl odaklanılması gereken kişinin Kraliçe'ye Nazi selamı vermesini öğreten Kral 8'inci Edward olduğunu ileri sürdü.

Monarşi karşıtı Republic isimli kuruluşun yöneticisi Graham Smith ise, "Burada asıl sorun kraliyet arşivinin çok sıkı bir şekilde kontrol altında olduğu gerçeğiyle ilgili. Kraliyet, masalları andıran görüntülerin dışındaki tartışmaya açık aile görüntülerini korumak için şimdiye kadar her yolu denedi" diye konuştu.