Kraliyet düğününde çok konuşulacak detay!

Prens Harry ile Meghan Markle’ın 19 Mayıs’taki düğününde Kraliçe Elizabeth, Osmanlı şıklığı sergileyecek. Kraliçe, düğünde 2. Mahmut tarafından Kraliçe Victoria’ya hediye edilen kolyeyi takacak.

Kraliyet düğününde çok konuşulacak detay!
Yılın düğünü için geri sayım başladı...

Takvim'de yer alan habere göre
Prens Harry ile Meghan Markle'ın 19 Mayıs'taki nikahıyla ilgili detaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Prenses adayının gelinliği ve takılarıyla ilgili detayların yanı sıra gözler Kraliçe Elizabeth'in giyim konusundaki tercihine çevrildi. Kraliyet Kuralları gereği herkesten ayrılabilir bir renkte kıyafet tercih etmesi gereken Kraliçe, mücevher konusunda da dikkatli davranacak.

KAPALIÇARŞI'DAN BROŞ ALMIŞTI

Prens William ile Kate Middleton'ın düğününde sarı renkli bir kıyafet giyip inci kolye ile pırlanta broş takan Kraliçe Elizabeth, şimdi ise takı tercihiyle Osmanlı şıklığı sergileyecek... İngiliz basınına göre Kraliçe, 19 Mayıs'taki düğünde Kraliçe Victoria'nın Prens Albert ile düğününde taktığı kolyeyi tercih edecek.

Victoria'ya 2. Mahmut tarafından hediye edilen pırlanta kolye, Kraliyet Ailesi'nin en gözde mücevherleri arasında yer alıyor. Bu arada kurallar gereği sadece özel günlerde takılabilen bu kolyeye paha biçilemiyor. Öte yandan Kraliçe Elizabeth'in Osmanlı takılarını tercih etmesi ilk değil... Kraliçe, daha önce de İstanbul'a yaptığı ziyaretinde Osmanlı Sultanı Abdulmecid tarafından Kraliçe Victoria'ya hediye edilen bir broşu takmıştı. Elizabeth, sık sık da Kapalıçarşı'dan aldığı lale şeklindeki broşu takarak Türkler'in sanat konusundaki yeteneğine olan hayranlığını gözler önüne sermişti.

Kraliyet düğününde çok konuşulacak detay!

2. MAHMUT'UN ARMAĞANIYDI

Osmanlı kültürüne olan merakıyla tanınan Kraliçe Victoria'nın en sevdiği mücevheri, kendisine 2. Mahmut tarafından hediye edilen kolye ve küpelerdi. Kraliçe, Prens Albert'le düğününde bu Osmanlı takılarını takmıştı.

Kraliyet düğününde çok konuşulacak detay! - Resim : 2

Kraliçe Victoria'nın en ünlü portresinde de Osmanlı tarafından hediye edillen takılar var.