Kriz dinmiyor: 'Rutte’den Erdoğan’a sert yanıt geldi'

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" sözlerine yanıt verdi. Rutte "Erdoğan'ın Srebrenitsa iddiası iğrenç bir tarihi çarpıtma" dedi.

Kriz dinmiyor: 'Rutte’den Erdoğan’a sert yanıt geldi'
Sözcü'de yer alan habere göre Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda’yı 1995’teki Srebrenitsa katliamında 8 bin Boşnak’ın ölümünden sorumlu tutmasına yanıt verdi.

Rutte, “O (Erdoğan) gerilimi arttırmayı sürdürüyor. Biz kendimizi o seviyeye alçaltmayacağız. Bu tamamen kabul edilemez” dedi.

Hollanda’nın RTL kanalına konuşan Rutte, Hollanda’nın 8 bin Boşnak’ın Bosnalı Sıplar tarafından katledilmesinde rolü olduğuna ilişkin olarak da “Bu iğrenç bir tarihi çarpıtma’ ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Beştepe’de yaptığı konuşmada, “Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Ha, Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Çünkü biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu, 8 bin Boşnağı orada nasıl katlettiklerinden tanırız. Bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet, medenilik dersi vermesin, bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır” demişti.