KSK'de Erdal Acar depremi!

Yönetim dün geç saatlerde yaptığı açıklamada mayıs ayından bu yana kulübe yaklaşık 8.5 milyon TL karşılıksız kaynak aktaran ve tüm borçları kapatıp takımı Süper Lig'e çıkaracağını açıklayan Acar'a mesaj yolladı.

KSK'de Erdal Acar depremi!
Yeni Asır'dan Görkem Türkyılmaz'ın haberine göre Karşıyaka'da Ali Erten başkanlığındaki yönetimle, mayıs ayından bu yana kulübe yaklaşık 8.5 milyon TL karşılıksız kaynak aktaran ve tüm borçları kapatıp takımı Süper Lig'e çıkaracağını açıklayan İstanbullu işadamı Erdal Acar arasındaki bağlar kopma noktasına geldi.

Açıklamada, "Acarlar İnşaat Şirketi bugüne kadar kulübümüze, 8 milyon 574 bin TL kaynak sağlamıştır. Öncelikle bu destek için KSK olarak kendilerine teşekkür ederiz. Acarlar İnşaat Şirketi, bir bütün olarak KSK'ye değil, yalnızca profesyonel futbol takımımızın sponsorudur" denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Basketbol takımımızın şampiyonluğu ve Euroleague hedefine ulaşması, koçundan oyuncusuna, yönetiminden sponsoruna kadar uzun senelere dayanan sistematik ve planlı çalışmanın sonucudur. Bu başarının tek başına sahiplenilmesi gibi söylemler yaralayıcıdır. Futbol sponsorumuz olan Acarlar İnşaat Şirketi ile yapılan başlangıç görüşmelerinde, kulübümüzün azami 6 milyon lira rakamı üstlenebileceği ve bunun yönetimimizce karşılanacağı, bunun üzerinde yapılacak futbol bütçesinin sponsora ait olduğu, 6 milyon lirayı aşan borçlanmalar olur ise sponsorumuzca kulübümüze teminat mektubu verileceği mutabık kalınan bir noktadır.

Bu mutabakat gereği halen yerine getirilmemiştir. Maddi olarak zor durumda olan kulübümüzün, yeni ve daha büyük borçlanmalara gitmemesi için de azami dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Yönetimimiz, hiçbir şekilde borcun üstüne yeni borç ekleyen bir yönetim olmayacaktır. Bu konu yönetimimizin kırmızı çizgisidir. Geleneklerimiz ve bize öğretilen kulüp kültürümüz, 'hizmetini yap, takdir edilsin' üzerine kuruludur. Kulübümüze uzun seneler, çok büyük kaynaklar aktaran kurumlarca bile, daima bu kurala uyulmuş hiç kimse veya hiçbir kurum kendini kulübün kurumsal kimliğinin önünde görmemiştir.

103 yıllık kulüp tarihimizde bunun tek bir örneği bile yoktur. Tesisleşme, yetki ve görevlendirmeler, takımlarımızın prim sistemleri gibi konular yönetimsel faaliyetlerdir yönetim kurulu tarafından yerine getirilmektedir. Yönetimsel faaliyetlere müdahale edilmesi, kabul görmüş genel sponsor-kulüp ilişkisine aykırıdır ve kabul edilebilir değildir."


"Resmi sözleşme yapılamamıştır"

Yönetim tarafından yapılan açıklamada, "Gerek mali ve gerek idari sorumluluklarımız gereği olarak, Acarlar İnşaat Şirketi ile kulübümüz arasındaki ilişkinin resmi sözleşme kapsamında yürütülmesi gerekliliği defalarca belirtilmiş, ancak bugüne kadar bu konuda bir ilerleme kaydedilememiştir. Kapsamı ve resmi çerçevesi belli olmayan böyle bir ilişkinin hem idari, hem de resmi ve yasal anlamda sürdürülebilir olamayacağı açıktır. Bu konuda yönetimimizce karar alınmış ve gereği için Hukuk kurulumuza görev verilmiştir. Acarlar İnşaat Şirketi ile bundan sonraki tüm çalışmalarımız ancak resmi sponsorluk sözleşmesi kapsamında olabilecektir" denildi.
Konular Spor Haberleri