Küçük Eylül'ün acil kalp nakline ihtiyacı var!

Denizli'de yaşayan Özgür ve Arzu Eyiden'in 19 aylık kızları Eylül, kalp yetmezliği sebebiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedaviye alınan Eylül için tek çare ise acil kalp nakli gerçekleşmesi.

Küçük Eylül'ün acil kalp nakline ihtiyacı var!
HENÜZ 35 GÜNLÜKTÜ

Çaresiz baba Özgür Eyiden Yeni Asır aracılığıyla çağrıda bulunarak, "İnsanlar öldükten sonra organlarını bağışlasa bu duruma gelinmezdi" dedi. Eylül'ün 35 günlükken rutin kontrole gitmeden önce emmeyi bıraktığını anlatan Eyiden, "Kızımızı Denizli'de özel bir hastaneye götürdük. İlk kontrollerde bir şey çıkmadı. Ancak daha sonra birden fenalaşınca yoğun bakıma kaldırıldı. O sırada kalbinde sorun olabileceği söylenerek Eylül'ü tam teşekküllü bir hastaneye nakletmemiz gerektiği belirtildi" diye konuştu.

Eylül'ün ambulansla önce Denizli Devlet Hastanesi'ne, ardından da durumunun daha da kötüleşmesi üzerine karayoluyla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Eyiden, "Ege Üniversitesi Hastanesi'nde doktorların yoğun çabaları sonucunda kızımız yoğun bakımdan çıktı. Ardından sürekli olarak ayda bir kontrollere gidip gelmeye başladık" ifadelerini kullandı.

DURUMU KRİTİK

Eylül'ün geçtiğimiz günlerde fenalaşınca Ege Üniversitesi Hastanesi'ne tekrar kaldırıldığını söyleyen Eyiden, "Biricik kızımızın durumu kritik hale geldiği için Ulusal Organ Nakil Sırası'na acil koduyla girdi. Eylül'ün şu an için acil kalp nakline ihtiyacı var" dedi.

TANSU EDİP GÖKBUDAK / YENİ ASIR