'Küçük Kandil' yok ediliyor!

PKK’nın Türkiye’deki yuvalanmalarından Kato Dağı’nda devam eden operasyonlarda örgüte büyük darbe vuruluyor. PKK’nın en büyük silah deposunun ele geçirildiği bölgede 22 yeni mağara bulundu. Mağaralarda Doçka silahı ve el bombaları ele geçirildi.

'Küçük Kandil' yok ediliyor!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Kato Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince sürdürülen operasyonda PKK’lı teröristlerin kullandığı 22 mağarada çok sayıda silah ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca yürütülen operasyonda PKK’lı teröristlerin kullandığı 22 yeni mağara belirlendi.

MAĞARALAR SİLAH DEPOSU

Mağaralarda yapılan aramada, Doçka silahı, 24 el bombası, kanas keskin nişancı tüfeği ve 26 uzun namlulu silah, 3 bin 314 fişek ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Böylece, 19 Nisan’da başlayan operasyondan bugüne kadar 676 silah, 342 bin 142 muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat ve 75 ton yaşam malzemesi ele geçirilmiş oldu.

'Küçük Kandil' yok ediliyor!

İNCEBEL VE KATO’DA BÜYÜK DARBE VURULDU

Şırnak’ta Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca, İncebel Dağları ve Kato bölgesinde, 41 gündür yürütülen operasyonlar kapsamında, 676 silah, 342 bin 142 silah mühimmatı, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

41 GÜNDÜR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan bilgilendirmeye göre, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca Şırnak’ın İncebel Dağları ve Kato bölgesinde devam eden Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu kapsamında son 10 gündür bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan yeni mağaralar da tespit edildi.

'Küçük Kandil' yok ediliyor! - Resim : 2

342 BİN MÜHİMMAT BULUNDU

Bölgede 41 gündür aralıksız devam eden operasyonda toplam 676 adet muhtelif tipte silah, 342 bin 142 adet muhtelif mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgede şimdiye kadar tespit edilen mağara sayısı 75’e ulaşırken, bu mağaralardaki emniyetli arama faaliyetleri de sürüyor.