Küçük kız yangından yorganla kurtuldu

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın sırasında binanın üçüncü katında bulanan öğrenci Emine Pertlek'in, vatandaşların açtığı yorgana atlayarak kurtulduğu ortaya çıktı.

Küçük kız yangından yorganla kurtuldu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre yangın sırasında her yeri saran dumandan kurtulmak için cama çıktığını söyleyen Emine Pertlek, ilk başta atlamak istemeyerek korktu. Vatandaşların ısrarıyla atlayan Emine Pertlek, ortopedi servisinde tedavi altına alındı.

Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanan 24 kişiden 12 yaşındaki Pertlek, yangını fark etmesinin ardından bulunduğu üçüncü kattan alt kata inmek istedi ancak alevler nedeniyle odadan çıkamadı. Bu sırada telaşlanarak pencereye çıkan öğrenciyi fark eden vatandaşlar, çevreden buldukları yorganı açarak Pertlek'in aşağıya atlamasını istedi. Pertlek, bir süre kararsızlık yaşamasına rağmen pencerede atlayarak yangından kurtuldu.

'Çok sayıda arkadaşını kaybettim'

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavisi süren Pertlek, yaptığı açıklamada, Aladağ'daki yurda bu yıl yerleştiğini söyledi. Yaşadıklarını anlatmakta güçlük çeken Pertlek, yangın sırasında üçüncü katta olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Yangın var, diye aşağıdan bağrışmalar geldi. O anda elektrikler kesildi, her yer dumandı, o anda camı açarak vatandaşlar tarafından aşağıda tutulan yorgana atladım. İlk başta yorgana atlamaya korktum ama aşağıdaki vatandaşlar 'Atla, atla' diye bağırdı. Bunun üzerine atladım. Daha sonra bizi alıp götürdüler."

Pertlek, yangında çok sayıda arkadaşının hayatını kaybettiğini, çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Anne: "Çok üzgünüz"

Anne Durdu Pertlek de kızı kurtulduğu için sürekli dua etiğini, 5 çocuğunun en küçüğü olan Emine'yi Allah'ın kendilerine bağışladığını belirtti. Yangını bir arkadaşlarının kendilerini aramasıyla öğrendiklerini ve o anda ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden anne Pertlek, şunları kaydetti:

"Yurdun yandığını öğrenince 'Allah'ım çocuklarımızı koru' diye dua ettim. Köyde bulunan tek minibüsle diğer ailelerle yurdun bulunduğu Aladağ'a geldik. Sağlık ocağının oraya gittik, herkes perişan oldu, ağladı. Kızımın Adana'ya sevk edildiğini söylediler. Kızımı göremeyince canım ciğerim nasıl telaşlanmam, bindik minibüse Adana'ya geldik. Akrabalarımızı aradık ve onlar Emine'yi hastanede buldu çok şükür. Kızım da diğer çocuklar da ciğerimiz. Çok üzgünüz."

Adana'nın Aladağ ilçesinde iki gün önce özel öğrenci yurdunda çıkan yangında 10 öğrenci, yurt yetkilisinin 6 yaşındaki kızı ve bir eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetmiş, 24 kişi yaralanmıştı.