Küçük kıza dehşeti yaşattı: 9 yıl hapis

Kayseri'de 14 yaşındaki E.B.' adlı kıza, 'Ya benimle ilişkiye girersin ya da ölürsün' diyerek cinsel ilişki girişiminde bulunup, karşı koyunca da dövdüğü öne sürülen İsmail Akbaş (20), 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Küçük kıza dehşeti yaşattı: 9 yıl hapis
Vatan'da yer alan habere göre olay, Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi'nde yaklaşık 6 ay önce meydana geldi. İsmail Akbaş, liseden arkadaşı İsmail G. (19) ve onun kız arkadaşı E.B. ile birlikte Kocasinan ilçesi Erkilet mahallesindeki seyir tepesine gitti. Akbaş, arkadaşına motosikletle markete gidip bir şeyler almasını söyledi. E. B. ile yalnız kalan Akbaş, iddiaya göre kendisiyle ilişkiye girmezse öleceğini söyledi. Cep telefonunu aldığı kızı karşı koyması üzerine de dövdü. Bu sırada marketten dönen İsmal G., E.B. birlikte polis ekiplerine giderek şikayetçi oldu. İsmail Akbaş hakkında çocuğun cinsel istismarı suçundan dava açıldı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanını duruşmasına başka bir suçtan tutuklu sanık İsmail Akbaş ile mağdur E.B. katıldı. Bu arada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da davaya katılmak istedi. Mahkeme heyeti bakanlığın katılma isteğine kabul etti. Sanık İsmail Akbaş, üzerine atılı suçu kabul etmeyerek, istismarda bulunmadığını söyledi.

ZİNCİRLE VURDU

E.B. ise pedagog eşliğinde verdiği ifadede, ''İsmail G. benim arkadaşım. Sanık İsmail Akbaşı tanımam. Motosiklet ile Erkilet Tepesine gittik. İsmail G. bir şeyler almaya gitti, sanık ile yalnız kaldık. Ben kayalıklarda otururken, karşıma geçti ve 'Ya benimle ilişkiye girersin ya da ölürsün' dedi. Polisi arayacaktım, elimden telefonu aldı. Ben bağırınca itti, elindeki zincir ile vurdu. Arkadaşım İsmail G. geldi, oradan uzaklaştık" diyerek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık İsmail Akbaşa çocuğun cinsel istismarı suçundan 9 yıl hapis cezası verdi.