Kuddusi Müftüoğlu: "Gerçek yıldız sizsiniz"

Van Persie, Gomez, Podolski, Eto'o, Nani... Yıldız yağan Süper Lig'in hakemleri de MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu önderliğinde yeni sezona iddialı hazırlanıyor.

Kuddusi Müftüoğlu: "Gerçek yıldız sizsiniz"
Üst düzey yıldızlarla renklenen Süper Lig'in hakemlerine MHK Başkanı'ndan terapi

Sabah'tan Ali Erdoğan'ın haberine göre Van Persie, Nani, Gomez, Podolski, Eto'o transferleri dünyanın gözünü Süper Lig'e çevirdi…

Bu da saha içinde kontrolü sağlayacak hakemlerin işini biraz daha zorlaştırıyor. Hatırlanacağı üzere Nani, Chelsea'de oynarken Şampiyonlar Ligi maçında Cüneyt Çakır tarafından oyundan atılması hatırlatıldığında, "O olayı unuttum. Hakemler biz yıldızları koruyacaklardır" açıklamasıyla dikkat çekmişti. Yıldız transferler nedeniyle çalacakları her düdük biraz daha önem kazanan hakemlere destek MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'ndan geldi. Başkan yaz seminerinde hakemlere seslenerek "Hepiniz birer yıldızsınız" mesajı verdi.

İŞTE SABAH FARKIYLA O KRİTİK TOPLANTIDA KUDDUSİ MÜFTÜOĞLU'NUN SÖYLEDİKLERİ:

BİZ DE BİR TAKIMIZ- Hakemler olarak biz de futbol camiasında bir takımız. Bizim tüm bireylerimiz birer yıldız. Cüneyt Çakır ve ekibini artık dünya tanıyor. Siz de yönetiminizle daha da yıldzılaşacaksınız.

SİZ NE DERSENİZ O- Dünyaca ünlü yıldızlar gelmiş olabilir ama saha içinde son sözü söyleyecek olan sizsiniz. Kararlarınızda tartışmaya mahal bırakmazsanız maçın yıldızı siz olursunuz.

DİYALOGA GİRMEYİN- Futbolun kuralı belli ve herkes için aynı. Yıldız futbolcu ya da değil. Herkese eşit davranmakz orundasınız. Futbolcularla diyaloga girmeyin, gördüğünüzü çalın.

ELLE MÜDAHALEYE DİKKAT- Seminerde hakemlerden en çok topa elle müdahale pozisyonlarına dikkat etmeleri istendi. Bu pozisyonların büyük tartışma doğurduğu hatırlatılırken, futbolcunun eli vücuda yapışık durumda ise bu pozisyonun elle müdahale olarak yorumlanmaması, elin açık durumda olması halinde topun şiddetine,mesafesine bakılmadan gelip isabet ederse mutlaka elle oynama kararı verilmesi gerektiği hakemlere uzun uzun anlatıldı.

4. HAKEM DE FIFA OLACAK- Süper Lig'de dördüncü hakem uygulamasında da yeniliğe gidildi. Daha önce ulusal hakemler 4. hakem olarak görevlendiriliyordu. Yeni sezondan itibaren FIFA, eski FIFA ve tecrübeli yardımcı hakemler görev yapacak.
Konular Spor Haberleri