Kulak ağrısı çekenler dikkat!..

Dayanılmaz ağrılarla kendini gösteren kulak ağrılarına karşı evde yapılacak basit karışımlar iyi geliyor. Uzmanlar ağrılara karşı, nane, fesleğen ve sarımsak yağını öneriyor.

Kulak ağrısı çekenler dikkat!..
Takvim'de yer alan habere göre en önemli nedenleri arasında orta ve dış kulak iltihabı olan kulak ağrısı aniden ortaya çıkıyor.

Sinüzit, soğuk algınlığı, diş çürükleri, çene problemleri gibi nedenlere de dayanan bu sıkıntıya karşı evde yapılacak basit ve etkili yöntemlerin fayda sağlıyor. Kulak ağrınız varsa öncelikle çiğneme ve yutkunma reflekslerinizi devreye sokun.

Bu tip egzersizler östaki kanalınızı açarak hava akışını sağlayacak ve kulak ağrılarınıza iyi gelecektir diyen uzmanlar şu önerilerde bulunuyor...

DUMANDAN UZAK DURUN!

Kalorifer, fön makinesi yahut ütü yardımıyla ısıtacağınız bir havluyu kulağınıza yerleştirerek ve kulağınızı sıcak tutarak ağrılarınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.
Sigara kullanıyor iseniz bırakmanız, kullanmıyor iseniz de dumanına maruz kalacağınız ortamlardan uzak durmanız kulak ağrılarınıza iyi gelecektir.
Hava rüzgarlı ise ve dışarı çıkmanız gerekiyor ise ağrıyan kulağınızı rüzgardan koruyarak ağrının tetiklenmesini engelleyebilirsiniz.
Kulak çöpü ile kulağınızı temizlemeyiniz.
Kulağınızı kaşımak için herhangi bir cisim kullanmayınız.
Su tüketiminize dikkat ediniz.


Evde kolayca hazırlanacak kulak ağrısına iyi gelen formüller şöyle...

ZEYTİNYAĞI:
Zeytinyağı kulak ağrısı vakalarında hızlı bir rahatlama sağlar. Zeytinyağı özellikle kulak enfeksiyonlarında temizleyici rol oynar. Zeytinyağı ayrıca kulak içinde uğultu hissini durdurmaya yardımcı olabilir. Kulak içine 1-2 damla damlatarak uygulayabilirsiniz.
Aynı zamanda hardal yağı kullanabilirsiniz.

SARIMSAK:
Sarımsak kulak enfeksiyonları ve enfeksiyonların neden olduğu ağrıların tedavisinde kullanılır. Susam yağı ile ısıtılarak elde edilen sarımsak yağını karıştırarak kulağa 1-2 damla damlatabilirsiniz.

SOĞAN:
Soğan, kulak ağrısı için kullanılan ev ilaçlarının başında gelir. Soğanın antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sorunun tedavisinde büyük rol oynar. Rendelenmiş soğan suyunu bir çorba kaşığında ayıklayın ve kısık ateşte ısıtın. Sonra etkilenen kulak içine günde 2-3 kez 1-2 damla damlatın.

ZENCEFİL:
Zencefil antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda mükemmel bir doğal ağrı kesicdir. Taze zencefil suyunu ayıklayın ve ağrıyan kulağa 1-2 damla damlatın.

FESLEĞEN:
Antiinflamatuar, antibakteriyel ve analjezik özellikleri nedeniyle fesleğen, kulak ağrılarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılmaktadır.

NANE YAPRAKLARI:
Nane yaprakları ve nane yağı da kulak ağrısı tedavisinde kullanılır. Nane yapraklarını kaynatarak, suyu soğuduktan sonra 1-2 damla kulağınıza damlatabilirsiniz. Kulak ağrısının iyileşmesine faydalı olabilir.