Kürtaj skandalına son noktayı koyan itiraf!

KKTC ve Türkiye’de geniş yankı uyandıran kürtaj skandalı davasında ifade veren Ada Hospital çalışanı C.Ö., 34 haftalık bebek alınınca olayın polise intikal ettiğini belirterek, “Bebeğin büyüklüğüne göre kürtaj fiyatı artıyordu. Kararları ise başhekim Fahri Karagözlü veriyordu” dedi.

Kürtaj skandalına son noktayı koyan itiraf!
Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre kamuoyunda “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde cuma günü devam edildi. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu yargılanan Doktor Fahri Karagözlü, Doktor Rasiha Serdaroğlu, Doktor Mehmet Ali Tunçbilek, Doktor Verda Özkent Tunçbilek, ebe Ayşegül İşbilen ve emekli hemşire Taner Okburan hazır bulunurken iddia makamının tanığı C.Ö.ifade verdi.

Tanık C.Ö., Ada Hospital’de 2013 yılından bu yana çalıştığını belirterek, ”Hastanede büyük gebeliklerle ilgili işlemleri başhekim Fahri Karagözlü’ye yönlendiriyorduk. Fahri bey, hastalarının isimleri ve aldığı ücretlerle ilgili bilgiyi bizimle paylaşmıyordu. Ama bebeğin büyüklüğüne göre kürtaj fiyatı artıyordu. Bebeklerin gömme işleminin öncesi ve sonrasında fotoğraf çekip, 'WhatsApp' mesaj programıyla başhekim Fahri Karagözlü’ye yolluyordum. 34 haftalık bebekle ilgili işlem yapıldıktan sonra, bebeği sanık Ayşegül İşbilen’den siyah çöp poşetinin içerisinde aldım. Daha sonra Karakum’daki Zeyko Yağ Fabrikası’nın olduğu yere gittim. Bu işlem sondu. Bir daha yapmadım. 25 Ocak 2015 tarihli 34 haftalık bebeğin gömülmesi son işlemdi” dedi.

34 haftalık bebeğin operasyonunun ardından hastane personeli arasında ciddi bir rahatsızlık olduğunu kaydeden C.Ö. bu rahatsızlık ve dedikodunun ardından hastane yönetimi bir toplantı yapma kararı aldığını söyledi. Başhekimin yaptığı toplantı hakkında da bilgi veren C.Ö. sözlerine şöyle devam etti: Bu toplantıda başhemşire Ayşegül İşbilen not defterinde, personelin konuşmaması gereken hususlar konusunda notlar almıştı. Bunu toplantıda personele okudu. Ama bu son bebek işleminin ardından olay polise intikal etti.