Kuruyan ellere özel maske!

Çatlayan ve kuruyan ellere şeker maskesi iyi geliyor. Yrd. Doç. Dr. Eriş, 'Yumuşak hareketlerle ve bir avuç şekerle el sırtlarına masaj yapın. Ölü deriden arındırın' diyor.

Kuruyan ellere özel maske!
Takvim'de yer alan habere göre soğuk ve çetin geçen bir kış mevsimi sonrası bahar aylarına sayılı günler kaldı. Ancak bu mevsimden bize ise çatlamış cildimiz ve yorulmuş tenimiz kaldı.
Uzmanlar, özellikle dışarıda kalan ellerin bakımına özen gösterilmesi gerektiğini aktardı.İstanbul Florance Nightingale Hastanesi Dermatoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Zahide Eriş Ekenbakım önerilerini sıraladı... 

1- Ölü hücrelerden arındırın: Yumuşak hareketlerle ve bir avuç şekerle el sırtlarına masaj yapın. Bu işlem ölü hücreleri uzaklaştırır, kan dolaşımını hızlandırır ve el derisinin daha canlı görünmesini sağlar. 

2-Eldiven kullanın: Soğuk hava ve rüzgar sürekli ellerimizin kurumasına çatlamasına sebep olur.
Dışarıya çıkarken elleri korumak ve eldiven kullanmak gerekir.

3- Her şeyin başı temizlik: Tabi ki bulaşıcı hastalıklar ve bakterilerden korunmanın en kolay yolu ellerin yıkanmasıdır. Fakat yıkamadan sonra ellere günde en az 3 sefer nemlendirici krem kullanmak kurumayı önler. 

4- Kalsiyum desteği: Ayrıca kalsiyum eksikliği tırnakları kırılgan ve kuru hale getirir. Vitamin B eksikliği tırnak yatağında hastalığa yol açabilir.

5- El masajı uygulayın: Nemlendiricinizi kullanırken ellere, tırnak kenarlarına masaj yaparak yavaş hareketlerle sürmek nemlendirmede daha etkilidir. 

6- Güneşten koruyun: Güneş ışınları zamanla ellerin üzerinde leke ve çil oluşumuna yol açar ve ellerinizin daha yaşlı görünmesine sebep olur. En az 15 faktörlü bir nemlendirici kullanın. 

7- Temizlik malzemelerine dikkat: Ellerinizi sürekli yıkamak ve temizlik malzemeleri içinde kullanılan kimyasallar ellerin kurumasına ve cildin hasarlanmasına yol açar. Bunu önlemek için koruyucu eldiven kullanmaya özen gösterin. 

8- Tırnak bakımını atlamayın: Tırnaklar ellerin en önemli parçasıdır. Tırnaklar ve tırnak kenarları da kuruluktan etkilenir. Bu sebeple tırnakları ve tırnak kenarlarını masaj yaparak nemlendirmek gerekir. Tırnaklara limon suyuyla masaj yaparak meyve asitlerinin tırnakların parlaklığını korumasını sağlayabiliriz. 

9- Beslenmenin önemli: Birçok yiyecek biotin içerir fakat en çok biotin içeren yiyecekler ekmek mayası, hardal tozu, yerfıstığı, fındık, ay çekirdeği, tavuk ve sığır ciğeri, yumurta, bademdir. Deri soyulmalarına: Tırnak kenarlarınızdaki kuruluk ve deri soyulmalarına da yine yağ bazlı nemlendiricilerle veya saf vazelinle masaj yapmak iyi gelecektir.

DOĞAL EL TERAPİLERİ

* 1 çay kaşığı limon suyu, gliserin ve 5 damla gül suyunu bir kapta karıştırın. Ellerinize 10 dakika bu karışımla masaj uygulayın. 

* Gliserin ve küçük salatalık parçalarını karıştırıp ellerinize masaj yapabilirsiniz. 

* Zeytinyağı ve şekerle masaj yaparak ellerinizin nemli ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Konular Kadın / Bakım