Kuzey Kore için şok Suriye iddiası!

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi Heyeti Başkanı, Kuzey Kore'ye ait iki birliğin Suriye'de Esad rejimi adına savaştığını ileri sürdü.

Kuzey Kore için şok Suriye iddiası!
Milliyet'te yer alan habere göre Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek  Komitesi Heyeti Başkanı Esad el-Zoubi "Suriye'de Kuzey Kore'ye ait  iki tabur Esed rejimi adına savaşıyor. Bu durum, dürbünler ve iletişim araçları  sayesinde ortaya çıktı. Konuşmalarından Koreli oldukları anlaşıldı ve askeri  nakliye araçlarında görüldüler." iddiasında bulundu.

Kuzey Kore'nin askeri varlığını rejim tarafındaki güvenilir kişilere  sorup doğruladıklarını anlatan Zoubi, bu iş birliğinin eskiye dayandığını  belirterek şu bilgileri verdi:

"Rejim ile Kuzey Kore arasında özellikle askeri alandaki iş birliği  yeni değil, bu ilişkiler devrim sırasında geliştirildi. Rejim başta piyadeler  olmak üzere Kuzey Kore'den eğitimli kişileri getirtti. Rejim içerisinde füze ve  iletişim alanlarında çalışan binlerce Koreli askeri uzman bulunuyor. Hatta şu  anda başkent Şam'daki Kasyun Dağı'nda bir tabur var. Bölgedeki bütün siviller de  bu taburun 10 yıldan uzun süredir orada olduğunu bilir. "

Zoubi, Kuzey Koreli askerlerden oluşan "Chalma 1" ve "Chalma 7" adlı  birliklerin üst düzey eğitim aldığını ve asker sayılarının 300'ü aştığını, uzman  sayısının ise 2-3 binden fazla olduğunu ileri sürdü.