'Ladin'in cesedi denize atılmadı' iddiası!..

El Kaide lideri Usame Bin Ladin 2 Mayıs 2011'de ABD'nin özel birliklerinin düzenlediği operasyon sonucu öldürülmüştü.

'Ladin'in cesedi denize atılmadı' iddiası!..

Washington'dan yapılan açıklamada Bin Ladin'in cesedinin aynı gün bir ABD savaş gemisinden okyanusa atıldığı iddia edilmişti.

WikiLeaks'in yayınlamaya başladığı Stratford yazışmaları ise bu iddiayı yalanlıyor.

"CESEDİ GETİRMİŞLER"

Konuyla ilgili ilk e posta 2 Mayıs'ta saat 05.26'da Stratford Başkanı George Friedman tarafınjdan gönderilmiş. E postada, "Bildirildiği kadarıyla cesedi beraberimizde getirmişiz. Tanrıya şükür" deniyor.

CESET ASKERİ ÜSSE GÖNDERİLİYOR

Bunun üzerine Stratford'un Başkan Yardımcısı Fred Burton ise cesedin götülüdüğü yere dair bir e posta gönderiyor. Saat 05.51'de gönderilen e postada Burton postasında cesedin Bethesda'daki Askeri Patajoji Enstitüsü'ne gönderildiğini yazıyor.

"FBI İZİN VERMEZ"

Aynı saatlerde Burton'dan bir başka ilginç e posta daha gönderiliyor. Saat 06.35'te gönderilen e postada Friedman şöyle diyor:

"Eğer ceset denize atılmışsa bu Adolph Eichman (2. Dünya Savaşı'ndan sonra MOSSAD tarafından yakalanan ve İsrail'de yargılanıp idam edilen NAZİ savaş suçlusu) olayına benzer. Aynı şey onun küllerine yapılmıştı.

Fotoğraf, DNA, parmak izi vb alınması istenir. Cesedi suç delili, FBI bunun olmasına izin vermez.

"DENİZE ATILDIĞINDAN ŞÜPHELİYİM"

Friedman'ın gelen cevabı da aynı düşünceleri paylaştığını gösteriyor:

"İdam cezasına çarptırılıp cezası infaz edilmeden önce Eichmann aylar boyunca yargılandı. Adına anıt yapılması istenmediği için gömmek yerine yaktılar. Ama hiç kimse ‘Bu Eichmann değildir’ demedi. Bu, kimse görneden denize atılmakla kıyaslanamaz ki ben bunun olduğundan da şüpheliyim" 

"CESET DOVER'A GÖTÜRÜLÜYOR"

Ladin'in öldürüldüğü gün yapılan yazışmalardan sonuncusu saat 13.36'da Burton'dan gitmiş. E postada “Ceset Dover’a götürülüyor, şimdiye kadar buraya gelmiştir" deniyor.